L'OSSC explora noves sonoritats per celebrar Sant Jordi al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

El trompeta santcugatenc Matthew Simon ha estat un dels protagonistes de la vetllada musical al Teatre-Auditori

El trompeta santcugatenc Matthew Simon ha estat un dels protagonistes de la vetllada musical al Teatre-Auditori

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC) ha celebrat aquest dijous els seus 25 anys de trajectòria amb el tradicional Concert de Sant Jordi. Per a l'ocasió, l'orquestra ha ofert als seus espectadors més fidels dues estrenes i la incorporació de noves sonoritats per fer realitat un repertori del segle XXI.



L'OSSC s'ha vestit de gala aquest dijous per a una doble celebració, la Diada de Sant Jordi i els seus 25 anys. Poques vegades passa als concerts de música clàssica que els compositors que han escrit les peces o els músics a qui s'homenatja estiguin presents com a espectadors, i aquest dijous aquesta realitat s'ha viscut al Teatre-Auditori.

Per començar l'orquestra ha interpretat la peça 'Empúries' d'Eduard Toldrà i ha seguit amb la versió d''El cant dels ocells' d'Albert Moraleda, que ha presenciat tota l'actuació. Abans de la mitja part, l'orquestra ha ofert la primera estrena de la nit, 'el Concert per a trompeta i orquestra' del músic colombià Juan Carlos Valencia Ramos, dedicat al trompeta de jazz santcugatenc Mathew Simon, que ha fet de solista.

Després l'ha seguit una altra estrena, l''Obertura els Tres Tambors' del compositor santcugatenc David Bozzo, una peça dedicada a l’orquestra que el mateix compositor ha pogut escoltar en directe des del teatre. El director de l'OSSC, Josep Ferré, ha explicat que aquesta és una peça que realça la música popular, una música que sovint no té la importància que mereix.

Josep Ferré

Sovint la gent té una mala consideració de la música popular però cal pensar que a les grans obres simfòniques d'arreu del món sempre hi ha motius de música popular.


Una de les apostes pel concert ha estat la incorporació de noves sonoritats. Per aquest motiu l'orquestra s'ha hagut de microfonar i ha calgut instal·lar altaveus per tot l'escenari.

Josep Ferré

Tot i la gran posada en escena de micros i altaveus, el públic no ho notarà en escoltar la música. Teníem ganes d'experimentar.


La vetllada musical ha acabat amb la cançó ‘Happy Birthday Variations' de John Williams, que ha servit per tancar el concert número 149 de l'OSSC al Teatre-Auditori.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.