Els Caparrots recuperen el Caparrot de l'Any amb voluntat de continuïtat


Temes relacionats

Més de 50 figures i centenars de persones participen a la Cercavila d'Escoles (26/abr/15)

Els Caparrots de Sant Cugat tindran una diada a l'abril ( 9/feb/15)

Els grups de cultura popular es fan el seu espai a la Festa de Tardor (25/oct/14)


  • Comparteix:

Els caparrots han ballat a la plaça de Barcelona

Els caparrots han ballat a la plaça de Barcelona

La 1a diada dels Caparrots, que ha tingut lloc aquest diumenge, anima l'entitat a presentar a la ciutadania un capgròs cada any i recuperar així la tradició del Caparrot de l'Any amb la finalitat de difondre la cultura tradicional. Una cercavila pels carrers del municipi i la presentació del nou ball i el nou capgròs han donat forma a aquesta primera diada de l'entitat.

El Caparrot de l'Any és una tradició que es va deixar de fer el 2009. Ara, l'entitat creu que és el moment de recuperar-la per donar a la ciutat un capgròs cada any i, en paral·lel, celebrar la diada amb altres colles. Així ho ha explicat la presidenta de la formació santcugatenca, Sònia Igual.

Sònia Igual

Ja fa temps que volíem celebrar la nostra diada i reprendre de nou el Caparrot de l'Any, com a guardó. La nostra finalitat és que se celebri cada any perquè serà la nostra diada, pensem convidar altres colles de capgrossos i poder presentar un nou caparrot a l'any.


En la diada d'aquest diumenge, l'entitat ha presentat un nou capgròs amb el nom d''Olivier el pintor'. A més, la colla ha confeccionat nous vestits per als caparrots i els han tret a ballar pels carrers de la ciutat. La membre de l'entitat Júlia Tochoa ha explicat que era el moment de restaurar les figures i treure-les al carrer per mostrar a la ciutadania la cultura tradicional.

Júlia Tochoa

Els Caparrots fa uns anys estaven una mica oblidats i tristos, i vam pensar que era el moment de fer-los fer una vida nova. Els hi vam posar uns vestits nous, els vam intentar arreglar una mica i que sortissin a ballar com cal, com caparrots que són.


La cercavila ha sortit de la plaça de Barcelona, on han fet un primer ball. Els caparrots han seguit pel carrer de Xerric i el carrer de Santa Maria per fer parada a la plaça dels Quatre Cantons. El recorregut ha continuat pel carrer de Santiago Rusiñol, la plaça de l'Om i han acabat a la plaça d'Octavià, on han presentat un ball innovador i el nou capgròs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.