11 cors infantils d'arreu de Catalunya uneixen les seves veus a la plaça de l'Om


  • Comparteix:

11 cors infantils d'arreu de Catalunya han cantat aquest diumenge a la plaça de l'Om, en la 48a Trobada de Cors Infantils de Catalunya. La iniciativa, organitzada pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i l'Escola Fusió, ha aplegat prop de 250 cantaires.

A la trobada hi han participat les corals Estrop de Vilanova i la Geltrú, Nova Cervera de Cervera, Xic Estel de Vilassar de Dalt, Escarlet de Calella i Gatzara d'Igualada. També han format part de la iniciativa les corals Sant Esteve de Castellar del Vallès, Petit Estel del Vendrell, les formacions barcelonines Voramar i Gymmusic i les santcugatenques Fusió i la coral de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels.

La iniciativa ha consistit en una trobada-taller: al matí, els cantaires han preparat les cançons amb un director convidat i a la tarda han interpretat les peces davant del públic de la plaça de l'Om. La presidenta del SCIC, Berta Junqué, ha explicat que aquest format permet a les formacions treballar conjuntament al matí i, després, mostrar els resultats aconseguits.

Berta Junqué

Els cors treballen un mateix repertori amb la seva coral i, quan arriben aquí, el posen en comú amb un director convidat. A la tarda mostren els resultats en un concert.


Havaneres, cançons africanes i d'arreu d'Europa s'han sentit des de la plaça de l'Om, que ha quedat plena de gom a gom. Junqué ha apuntat que aquesta trobada és una oportunitat per als cantaires, perquè treballen amb directors d'alt nivell i canten en formacions grans.

Berta Junqué

Els cantaires d'un cor petit poden treballar un repertori amb més gent. L'experiència musical no té res a veure.


La 48a Trobada de Cors Infantils de Catalunya ja ha passat per municipis com Cambrils i Barcelona i culminarà el 17 de maig a Cervera. L'actuació a Sant Cugat ha format part del programa del Sant Cugat Experience.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.