El Ballet Nacional d'Argentina es presenta al públic del Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Els ballarins Iñaki Urlezaga i Eliana Figueroa durant l'actuació al Teatre-Auditori

Els ballarins Iñaki Urlezaga i Eliana Figueroa durant l'actuació al Teatre-Auditori

El Ballet Nacional d'Argentina ha trepitjat aquest diumenge per primera vegada l'escenari del Teatre-Auditori. La jove companyia, creada el gener de fa un any, ha ofert una antologia de la dansa clàssica que ha merescut els aplaudiments del públic santcugatenc amant de la dansa.



El Ballet Nacional d'Argentina ha fet parada al Teatre-Auditori en la seva primera gira internacional, que l'ha portat també a trepitjar els escenaris catalans del Teatre de la Llotja de Lleida i del Centre Cultural de Terrassa. Per presentar-se al públic santcugatenc, la flamant companyia ha presentat una antologia de la dansa clàssica que ha iniciat amb 'Chopiniana', una coreografia clàssica inspirada en la música de Chopin.

El director i primer ballarí del Ballet Nacional d'Argentina, Iñaki Urlezaga, ha explicat a Cugat.cat que l'objectiu que s'ha fixat el ballet és arribar a ser un referent cultural de l'Argentina.

Iñaki Urlezaga

L'objectiu és tenir un ballet que ens representi, que ens aporti dignitat cultural.


Després d'una pausa ha estat el torn de l'últim acte de la 'La traviata', l'escena de la mort, amb coreografia d'Iñaki Urlezaga, que ha rebut aplaudiments en trepitjar l'escenari. Urlezaga ha explicat què representa per ell ser el màxim responsable de la companyia i la primera figura de l'elenc.


Iñaki Urlezaga

Dirigir i actuar representa una doble feinada. Però les dues responsabilitats es complementen i puc tenir una visió més àmplia de tot.


Al Teatre-Auditori també s'ha pogut veure 'Clar de lluna', una peça que retrata el valor de la llibertat individual i la soledat de l'ésser humà. Un altre clàssic del món de la dansa, 'La mort del cigne', ha anat seguida d''El Corsari'. Per acabar, el ballet argentí ha triat al peça 'Birthday Offering', amb coreografia de Frederic Ashton i música de Glazunov que ha servit per posar punt final a l'espectacle de més renom del Sant Cugat Balla.

El muntatge ha quedat emmarcat en el 'Sant Cugat Experience' que aquest cap de setmana ha viscut la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.