El Centre de Restauració adequa el Retaule del Roser de Prades de Molsosa


  • Comparteix:

Procès de restauració del retaule / Foto: Gencat

Procès de restauració del retaule / Foto: Gencat

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, ha restaurat el Retaule del Roser de l'església de Sant Ponç, de Prades de la Molsosa (Lleida). El procés de restauració del retaule pintat l'any 1679, que ha durat més de sis mesos, ha tornat la funció estructural del seu suport, debilitat per l'atac d'insectes xilòfags.

El Retaule del Roser és de planta lineal amb fusta tallada, policromada i daurada. Conté escenes que representen els 15 misteris del Roser pintades amb la tècnica d'oli sobre tela .

El procés de conservació i restauració es va iniciar el juny de 2014 i va posar al descobert que la peça necessitava intervenció a la part del suport, com a conseqüència a l'estat de la fusta, que al llarg del temps havia patit condicions climatològiques adverses i un fort atac d'insectes xilòfags. A més amb la restauració es va poder conèixer que l'obra havia tingut dos pintors diferents.

El CRBM ha integrat una tela sintètica amb la funció de suport, protecció i reforç de les teles originals que evitarà el seu contacte directe amb els posts de fusta que havien malmès la tela original. El retaule s'ha col·locat lleugerament separat del mur de la capella per permetre controls periòdics i garantir la ventilació del revers de l'obra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.