Emma Vilarasau rep la Creu de Sant Jordi i lamenta les injustícies socials


  • Comparteix:

Vilarasau ha pronunciat el discurs d'agraïment de la Creu de Sant Jordi en nom de tots el premiats / Foto: 3/24

Vilarasau ha pronunciat el discurs d'agraïment de la Creu de Sant Jordi en nom de tots el premiats / Foto: 3/24

L'actriu santcugatenca Emma Vilarasau ha recollit aquest dilluns la Creu de Sant Jordi juntament amb 26 personalitats i 15 entitats més, les quals ha representat amb un discurs crític amb la manca d'oportunitats i de resultats al país. Vilarasau ha estat guardonada per la seva trajectòria en teatre, cinema i televisió.

L'actriu santcugatenca creu que el país i la societat no es poden permetre que 'les injustícies socials i la precarietat laboral esclafin la veu i els anhels d'una gran part dels seus ciutadans'.

Emma Vilarasau

Penso que un país madur no es pot permetre que les injustícies socials i la precarietat laboral esclafin els anhels dels ciutadans. No ens ho podem permetre i no ens ho mereixem.


Durant el discurs, Vilarasau ha dit que si les perspectives de futur no són bones, el present 's'enllangueix', fet que pot fer que els joves pensin que no valgui la pena 'l'esforç, el rigor, la constància i el sacrifici'. En nom de tots els guardonats, Vilarasau ha explicat que el premi els serveix per transmetre 'esperança' a aquells que no han rebut cap reconeixement i que l'acte ha de servir per recordar que 'la grandesa no només rau en els individus dotats de capacitats específiques i talent' i per prendre consciència que 'els fruits de la feina feta només els recollirem si fem pinya i sumem esforços', tot fent menció de 'l'orgull de ser d'on som'.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat. El guardó condecora les persones i les entitats per serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. L'acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta del govern, Joana Ortega; i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Una vida dedicada al teatre
Emma Vilarasau rep aquesta distinció per la seva trajectòria en teatre, cinema i televisió. Nascuda a Sant Cugat, Emma Vilarasau pertany a una de les nissagues familiars més antigues de la ciutat. La seva trajectòria va començar a l'Associació Teatral Joan Maragall. Formada en el Teatre Lliure, Vilarasau va triomfar als escenaris amb l'obra 'Paraules encadenades', amb Jordi Boixaderas.

No obstant això, la seva consagració va arribar des de la televisió gràcies al paper d'Eulàlia Montsolís al serial 'Nissaga de poder'. Des de llavors, l'actriu ha encadenat èxits a la petita pantalla amb 'Majoria absoluta' i amb 'Ventdelplà'. Al cinema, l'artista ha participat en films com 'Els sense nom', 'Utopía' i 'Para que no me olvides', que li va comportar una nominació als Goya.

És per aquesta carrera conreada en cinema, teatre i televisió que Emma Vilarasau va rebre el 2009 el Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat. L'actriu participa habitualment en actes ciutadans com recitals de poesia o xerrades sobre teatre. A més, ha interpretat al Teatre-Auditori les seves últimes obres com 'Espectres', 'Carta d'una desconeguda', 'Tres Germanes', 'Qui té por de Virginia Woolf?' i 'Fedra'.

En la seva trajectòria, Emma Vilarasau acumula diversos premis com el de millor actriu a Sitges per 'Els sense nom', el Sant Jordi de Cinema per 'Para que no me olvides', el Butaca 'Per paraules encadenades' i el Max per 'Barcelona'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.