Donació al Museu de tres maquetes per donar a conèixer fets històrics de la ciutat


  • Comparteix:

Imatge d'una de les tres maquetes entregades per Joan Rovira / Foto: Localpres

Imatge d'una de les tres maquetes entregades per Joan Rovira / Foto: Localpres

El santcugatenc Joan Rovira ha formalitzat la donació a l'Ajuntament de tres maquetes que reprodueixen fets històrics de Sant Cugat. Les tres peces, que representen la batalla de Sant Cugat durant la Guerra del Francès i l'assassinat de l'abat Biure, passen ara al fons dels Museus de Sant Cugat, que s'ocuparà de la gestió. Les maquetes estan valorades en prop de 32.000 euros.

Es tracta de dues maquetes que reprodueixen la batalla de Sant Cugat durant la Guerra del Francès (12-10-1808), que tenen un valor aproximat de 6.000 euros, i una tercera, amb un cost aproximat de 24.000 euros, que escenifica l'assassinat de l'abat Biure a mans de Berenguer de Saltells el 24 de desembre del 1350.

Els edificis, els vestits de les figuretes i tota l'escenografia han estat reproduïdes a partir de documents històrics, que descrivien els espais, i també de pintures antigues. L'única excepció ha estat la capella de Sant Domènec, de la qual no es conserven pintures o textos descriptius, i que per tant, ha hagut de ser reproduïda sense cap suport documental.

En un acte d'entrega de les maquetes amb l'alcaldessa, Joan Rovira ha explicat que el que busca amb aquesta donació és obrir a la ciutadania fets històrics sobre la vida de Sant Cugat.

Joan Rovira

S'ha d'obrir al poble perquè la gent pugui saber què és el que ha passat i quina és la vida que hi ha hagut al poble. Aquesta ha estat la meva idea de la batalla dels francesos i l'assassinat de l'abat Biure.


Ara, les maquetes passen al fons dels Museus del Sant Cugat i s'exposaran en un futur, en una data pendent de concretar. L'única de les tres peces que sí que es pot veure és la de l'assassinat de l'abat Biure, que està exposada al Museu del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.