Les activitats diürnes de la Nit de l'Art guanyen terreny


  • Comparteix:

La Nit de l'Art continua creixent i les activitats diürnes organitzades per les galeries i espais d'art guanyen terreny. Tot i que el plat fort es manté al vespre, les propostes que han omplert aquest dissabte matí obren la iniciativa al públic familiar. Després de 15 edicions, bona part dels galeristes coincideix a remarcar la necessitat d'un replantejament per trobar un eix comú entre les diferents disciplines.

La Nit de l'Art va néixer el 2000 com una proposta dels galeristes de Sant Cugat i amb l'entrada de l'Ajuntament com a coorganitzador es va obrir la participació a altres espais de creació i exposició artística. Després de 15 edicions, alguns dels galeristes creuen que és el moment d'un replantejament.

galeristes

Realment la Nit de l'Art és tot un dia ple d'activitats sobre l'art. Hi ha tallers al matí, a la tarda, i a partir de les vuit és quan la gent visita realment les galeries. / La Nit de l'Art ha anat canviant al llarg dels temps. Potser ara està en una etapa de reflexió per saber cap a on hem d'anar. / Sant Cugat és una barreja, terrible, perquè no hi ha temps pràcticament de fer res.


De fet, les activitats diürnes cada vegada tenen més pes en una jornada pensada perquè el públic pugui gaudir dels espais d'art fora del seu horari habitual. El públic familiar agraeix que la jornada també compti amb propostes durant el matí.

participants

A la nit nosaltres ja estem fora d'horari. La nostra vida és més al matí, durant el dia, activitats diürnes. / He fet la font del Monestir i també he fet una mica el Monestir. / M'agrada molt que organitzin aquestes coses, perquè, tenint fills, està bé que facin coses de dia. Per als pares, amb la tranquil·litat de la nit, fer coses de cultura també té el seu què.


La 15a edició de la Nit de l'Art ha aplegat una seixantena de propostes repartides en 26 espais de creació i exposició. Enguany, s'han incorporat espais nous com el Centre d'Art Maristany, les Naus de l'Art de la Floresta i la Puntual del Mercantic, que porten la Nit de l'Art més enllà del centre històric de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.