El primer festival de música de cambra de Catalunya es farà a Sant Cugat


  • Comparteix:

Sala del Tapís del Museu ha estat l'escenari de la presentació del festival

Sala del Tapís del Museu ha estat l'escenari de la presentació del festival

Sant Cugat es convertirà a partir del 4 de juny en la capital catalana de la música de cambra amb el primer festival que es fa al país sobre aquesta modalitat musical. El claustre del Monestir serà l'escenari d'aquests concerts que es faran els divendres i que aplegaran els millors intèrprets de dins i fora de Sant Cugat.

Els amants de la música de cambra tenen una cita a Sant Cugat, entre el 4 de juny i el 23 de juliol amb el Primer Festival de Música de Cambra al Monestir, el primer d'aquestes característiques que se celebrarà a Catalunya.

La iniciativa neix de la voluntat de l'Ajuntament d'ampliar el gruix d'activitats musicals a la nostra ciutat, tal i com s'ha fet amb el cicle de concerts 'Música al Parc Ramon Barnils'. En aquesta ocasió, la proposta és molt més ambiciosa perquè reuneix el bo i millor dels intèrprets de música de cambra de Sant Cugat i l'exterior.

La directora del festival, Mariona Benet, ha confeccionat un programa en què la originalitat i la qualitat estan repartides a parts iguals:

Mariona Benet

Dins de la música de cambra, volia trobar l'originalitat i la diversitat i ho hem aconseguit


El cicle començarà amb el quintet de corda 'Cordes invisibles' que compta amb el violí dels santcugatenc Pere Bardagí. La continuació del cicle aportarà les creacions, entre d'altres, de la trompeta de Jaume Fàbregas, l'Òpera de Cambra de Sant Cugat i la Lieder Càmera de Sabadell.

A més, l'oferta compta amb una estrena dedicada a Sant Cugat, 'Belles pedres velles', a càrrec d''Harmonia Quintet de Vent'. En definitiva, un programa de luxe que permetrà al festival consolidar-se i encaminar-se cap a la seva internacionalització. Ho diu Lluís Recoder:

Lluís Recoder

Aquesta és una aposta forta i tenim els ingredients necessaris per fer un festival consolidat, i cada cop més internacional


El Primer Festival de Música de Cambra al Monestir de Sant Cugat compta amb el suport de Deutsche Bank, que ha signat un conveni amb el consistori per patrocinar la iniciativa. Joan Valle, director de Marquèting, ha dit que és necessari que les empreses es volquin en el seu municipi:

Joan Valle

Estem molt satisfets de contribruir en la realització d'una iniciativa com aquesta


Les entrades es podran adquirir a l'Oficina de Turisme, tot i que també hi ha la possibilitat de fer la reserva per telèfon. El preu dels tiquets són de 12 euros i els dels abonaments de 30 -si es reserven 3 concerts- i de 56 si es vol assistir a tot el cicle.

Tots els concerts es faran divendres a excepció de l'actuació de Trio de No, que es farà el dijous 1 de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.