La 6a edició de 'Fem un museu' indaga en les emocions a través de la fotografia


  • Comparteix:

12 parelles formades per un artista i una persona amb necessitats especials han indagat en el món de les emocions a través de la iniciativa de Museus de Sant Cugat 'Fem un museu', que pretén acostar i democratitzar el món de l'art al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. La sisena edició d'aquesta mostra, que s'ha presentat aquest dimarts al Claustre del Monestir i que es podrà veure fins al 5 de juliol, s'ha inspirat en l'obra del fotògraf santcugatenc Pere Formiguera i s'emmarca en l'any dedicat a la seva figura.

Els participants de la iniciativa han escenificat emocions com la por, l'enuig, l'afecte i l'alegria a través de fotografies i textos on desenvolpen els seus pensaments al respecte. Per fer-ho possible, els artistes participants s'han reunit en cinc sessions amb usuaris d'ASDI, Aspasur Valldoreix, el Taller Jeroni de Moragas, la Residència Sant Medir i la Institució Guru.

Una de les responsables del projecte, la tècnica de cultura i responsable del servei educatiu dels Museus de Sant Cugat Helena Minuesa, ha explicat que l'aprenentatge s'assoleix gràcies a aquesta experiència és recíproc, tant pel que fa a les persones que hi participen com pels conceptes que se'n desprenen.

Helena Minuesa

Aquí aprèn tothom. És un aprenentatge totalment recíproc. Aquest és el poder que té aquest projecte: tant pel que fa al coneixement tècnic com pel que fa a l'emoció.


Una de les parelles participants, la formada per Anna Bertrán i Manoli Moreno, ha treballat l'emoció de l'afecte i ha explicat que per fer possible la seva obra han pensat en les persones que s'estimen.

Anna Bertan i Manoli Moreno

Ho vam assajar un dia, parlant de com estimem els nostres gossos i també les persones que ens estimem i de quina cara se'ns queda quan els veiem.


El projecte 'Fem un museu' compta amb la col·laboració de la Taula per a persones amb discapacitat, Entretallers, Hewlett Packard (HP), Cugat.cat, Diari de Sant Cugat i la Diputació de Barcelona. A l'acte de presentació han assistit l'alcaldessa en funcions, Mercè Conesa, i la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania en funcions, Susanna Pellicer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.