La ciutat reconeix el talent literari dels més joves amb els Premis de Narrativa Infantil


  • Comparteix:

Dèlia Urquizu és la guanyadora en la categoria de 6è de Primària

Dèlia Urquizu és la guanyadora en la categoria de 6è de Primària

Sergio Montalvo Simón, Xavier Cucurull Martí, Marta de Arquer Argerich i Dèlia Urquizu Piazza són els guanyadors de la 10a edició del Premi de Narrativa Infantil. Un acte aquest dimarts al vespre a la biblioteca Central Gabriel Ferrater ha servit per fer públics aquests noms i lloar la qualitat de les 568 propostes d'un total de 17 centres educatius que s'han presentat al certamen.

Històries sobre animals, fantasies sobre aliments, contes al voltant dels avis i un llarg etcètera són els temes que han tractat els participants en aquesta edició del premi que va arrencar tot just fa una dècada. El pati de la biblioteca Gabriel Ferrater s'ha convertit en l'escenari del lliurament dels guardons i de les lectures de les narracions premiades.

La membre del jurat Montserrat Montesinos, que és mestre jubilada de l'escola Turó de Can Mates, ha destacat la qualitat de les propostes presentades i ha explicat que en les categories de 3r i 4t de Primària es valora, principalment, la iniciativa personal de l'alumne i l'originalitat mentre que a 5è i 6è ja es poden avaluar altres conceptes més literaris.

Montserrat Montesinos

A 5è i 6è, les històries són més coherents i aporten algun missatge o valor més clar. A 3r i 4t, valorem la iniciativa de cada alumne.


La proposta busca el foment de la lectura, l'escriptura i la creativitat. Per això, els premis han estat, entre d'altres, llibres i tallers d'escriptura perquè els joves autors mantinguin aquesta afició. La regidora d'Educació en funcions, Esther Salat, ha posat en valor l'estímul que suposa pels alumnes i les escoles aquesta iniciativa.

Esther Salat

L'objectiu és fomentar la lectura, l'escriptura i la creativitat. A més, és una eina de suport cap a les escoles perquè aquestes treballin aquests conceptes.


Fins a 26 distincions s'han lliurat aquest dimecres entre guanyadors, mencions i finalistes de les quatre categories incloses al premi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.