Els Amics del Ferrocarril preparen la primera maqueta pròpia


  • Comparteix:

Imatge d'una de les maquetes exposades

Imatge d'una de les maquetes exposades

Els Amics del Ferrocarril estan elaborant la seva primera maqueta pròpia, ja que la resta de les exposicions que acull la seva seu provenen de donacions de particulars. Així ho ha avançat a Cugat.cat el secretari de l'entitat, que aquest cap de setmana ha obert les portes del seu local per celebrar el Dia de l'Associacionisme.

D'aquí a un any es calcula que els amants del trens i les maquetes podran veure una nova maqueta a la seu dels Amics del Ferrocarril. L'entitat ha començat a elaborar el seu primer circuit propi, ja que la resta de la mostra prové de donacions de particulars. Es calcula que la maqueta podrà costar prop de 7.000 euros. El secretari de l'entitat, Andreu Vidal, ha explicat que aquest projecte es finançarà a través de quotes dels socis i aportacions privades.

Andreu Vidal

Estem fent un projecte nou, el més emblemàtic. El primer va ser una donació de Xavier Sala. La nova maqueta ha de sortir dels socis i les aportacions que la gent faci.


De fet, la passió per conèixer i elaborar circuits de trens s'ha compartit aquest cap de setmana a la seu de l'entitat, ubicada a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Joan. L'associació ha obert a la ciutadania les portes del seu local, que acull diverses maquetes que sumen 70 metres de via. Una vintena de participants ha pogut descobrir alguns dels canvis que ha viscut la mostra des de la seva inauguració, com una nova estació construïda a imatge de l'estació de França. Vidal ha destacat que una de les tasques de l'associació és donar-se a conèixer.

Andreu Vidal

La primera vegada que vam anunciar portes obertes van venir 70 persones. Ara hem tingut menys gent però és important que mica en mica ens vagi venint perquè després d'un any i mig la gent no coneix que estem aquí.


A més de la construcció de la nova maqueta, l'associació també ha començat a preparar els actes de commemoració dels 100 anys de la presència dels FGC a la ciutat, que tindrà lloc l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.