La Festa Major oferirà més de 250 activitats en una dotzena d'espais


  • Comparteix:

La Festa Major 2015 oferirà 253 activitats del 26 al 29 de juny repartides en 12 espais arreu de la ciutat. La trobada tindrà les actuacions musicals de la Troba Kung-Fú, Miquel del Roig, Doctor Prats i la Fundació Tony Manero, entre d'altres, i amb el pregó de l'esportista de talla baixa Joan Pahisa. Enguany la festa grossa, que s'ha presentat aquest dimarts al Celler Modernista, no té un lema establert, ja que l'organització vol que els santcugatencs es facin el seu propi cartell gràcies a uns adhesius que trobaran al programa de mà.

Més de 80 entitats fan possible la Festa Major, a la qual l'Ajuntament destina 300.000 euros. Amb aquest pressupost, l'organització ha decidit, amb relació als concerts, no apostar per caps de cartell, sinó per grups amb menys ressò mediàtic i que a la vegada puguin animar l'ambient, tal com ha explicat la representant de la taula de programació, Anna Hernàndez.

Anna Hernàndez

Si valorem el cost que té portar caps de cartell, és molt superior a portar propostes que potser no estan de moda, però els hem de fer de moda.


El 80% de les activitats de la festa estan organitzades per les entitats de la ciutat. De fet, aquesta és una de les grans dificultats a les quals s'enfronta l'organització, tot i que permet que el ventall d'oferta final acaba sent superior. El president de la gestora de la Festa Major, Roger Casadellà, ha explicat que la seva tasca és semblant a ordenar un trencaclosques.

Roger Casadellà

El 80% de les entitats les munten les entitats. La gran dificultat és aquest gran puzzle que s'ha d'anar construint i on nosaltres busquem els buits.


Una de les novetats d'enguany és que el fi de festa es desplaça íntegrament al Parc Central, que acollirà el castell de focs i un concert de la banda santcuganteca Sybarites. A més, la ciutat tindrà el seu propi 'Holy festival' -un festival tradicional hindú ple de colors i música-, que acollirà la DesPlaça Jove al parc de Ramon Barnils.

Més enllà de les novetats, la Festa Major 2015 torna a organitzar les activitats més clàssiques, com la baixada d'andròmines 'Llitboard', el Tast de Vins, el consolidat ball del Paga-li Joan i el concurs d'arrossos, que enguany arriba a la 35a edició amb l'animació musical de Miquel del Roig.

La festa grossa torna a apostar per les bandes locals, que configuren gairebé la meitat de l'oferta musical. Així, pels escenaris passaran grups com Doctor Prats, Solà & Estella, Lulamae Blue i Dröpools, entre d'altres.

La Festa Major 2015 engega un any més una 'app' específica disponible a partir de la setmana que ve, de franc, a l'Apple Store i Google Play. Els perfils a les xarxes socials seguiran actius: a Twitter (@FMSantCugat i #FMSantCugat) i Facebook. A més, s'engega un concurs a través d'Instagram (@FMSantCugat) amb el qual els participants hauran de penjar moments de la festa amb l'etiqueta #momentsFM que els permetrà optar a un curs de fotografia.

Una festa en 12 espais
L'organització aposta per una festa 'participativa, sostenible i que permeti anar a peu a tot arreu. Així, les activitats es repartiran en 12 espais:

- La plaça d'Octavià acollirà l'Espai Arrel, que serà el punt de trobada per a les entitats de cultura tradicional i popular catalana de la ciutat.
- El parc de Ramon Barnils serà l'espai per a la DesPlaça Jove, on la música local prendrà protagonisme.
- El Celler Modernista serà la Plaça del Jazz, un espai tranquil que centrarà les propostes jazzístiques.
- El Parc Central serà un dels espais centrals de la festa, amb activitats infantils, propostes gastronòmiques, el castell de focs i el fi de festa.
- La plaça de Barcelona serà la Taverna, que acollirà sopars populars i, fins i tot, un karaoke.
- Els Jardins de la Penya Regalèssia és el nou espai de la Festa Major d'enguany i serà l'espai que acollirà la Festa Major Alternativa, que enguany va sota el el lema 'Sant Cugat: capital del pecat'.
- El Parc de Can Vernet serà el punt de trobada de L'esport al carrer, amb activitats d'aventura, esports d'equip i música per a totes les edats.
- La plaça de Magí Bartralot acollirà L'espai d'arreu, on la cooperació i la solidaritat s'acostaran a la ciutadania.
- La Caseta del CPA se situarà, com és habitual, al carrer de Josefina Marcareñas i oferirà tapes andaluses, balls i música folklòrica.
- La plaça de Pep Ventura serà enguany la Plaça de la Cultural, amb música, tallers, espectacles i menjars populars.
- Les places de Gabriel Ferrater i Victòria dels Àngels aposten per la cultura, la gastronomia i l'esport.
- La fira d'atraccions s'ubicarà, com és habitual, al camí Vell de Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.