Cinesa redueix la versió original i recupera els films doblats a petició del públic


  • Comparteix:

Cinesa redueix les sessions en versió original

Cinesa redueix les sessions en versió original

Cinesa Sant Cugat, el primer cinema de la cadena a l'Estat espanyol que exhibia totes les pel·lícules en versió original subtitulada, ha reduït les projeccions en aquest format a l'horari comprès entre les set i dos quarts de nou del vespre, de dilluns a diumenge. La resta de sessions i les infantils es podran veure doblades. La mesura no afecta el cicle de cinema d'autor i clàssic. Segons la cadena el canvi 'no té data de caducitat' i s'ha fet a petició del públic.

La modificació es va produir fa dos mesos i Cinesa encara té pendent comunicar-ho oficialment, amb el canvi de rètol a la façana del cinema. Cinesa ha explicat a Cugat.cat que el mateix públic havia sol·licitat disposar també de versions doblades. La cadena té previst reunir-se amb el director del Centre Cultural de Sant Cugat, Pep Tugues.

De moment, la sala està comunicant la novetat a través del seu butlletí de notícies electrònic en una campanya anomenada 'Ara ho tenim tot!'. D'aquesta manera, Cinesa anuncia que la cadena amplia la seva oferta i l'adapta per aquells espectadors que vulguin la versió original i per aquells que prefereixin la doblada.

Una aposta que ha durat set mesos
El passat novembre, Cinesa Sant Cugat es convertia en el primer cinema íntegrament en versió original subtitulada (VOS) de la cadena a l'Estat espanyol. Les quatre sales de Cinesa Sant Cugat esperaven convertir-se en un referent i una alternativa als cinemes VOS de Barcelona. El director general de Cinesa a Catalunya assegurava, en la presentació que, tot i les dificultats econòmiques i tècniques, farien un esforç per subtitular el màxim de pel·lícules possible al català.

La proposta arribava a Sant Cugat com una estratègia per intentar revifar el nombre d'espectadors, que havia disminuït un 50% a l'Estat espanyol en l'última dècada a causa de la pirateria, la crisi i l'augment de l'IVA cultural. El 2013, Cinesa Sant Cugat va rebre 100.000 espectadors, una xifra que esperava superar amb la VOS.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.