Pere Villalba publica la primera part d'una trilogia sobre la vida i obra de Llull


  • Comparteix:

Sepulcre de Ramon Llull / Foto: Creative Commons

Sepulcre de Ramon Llull / Foto: Creative Commons

El filòleg santcugatenc Pere Villalba ha publicat el primer llibre d'una trilogia dedicada a Ramon Llull, sota el títol 'Ramon Llull. Vida i obres'. L'obra completa és un viatge per la vida i les 275 obres de l'escriptor, explicades en més de 3.000 pàgines que s'acabaran de publicar al 2018. Villalba, membre del Raimundus Lullus Institut, ha afirmat que s'enviarà el primer exemplar del llibre al Papa Francesc, que el 2016 nomenarà Llull doctor de l'església coincidint amb el 700 aniversari de la seva mort.

L'obra arriba de la mà de la col·laboració entre l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i la fundació italiana Elsa Peretti. La tirada és única de 500 exemplars que no estaran a la venda i que es podran consultar a biblioteques i universitats d'arreu del món interessades en la vida i obra del pensador

El doctor en filologia clàssica Pere Villalba, després de 20 anys dedicat a l'edició i traducció de l'obra llatina de Llull, va creure necessari l'elaboració d'un estudi complet sobre l'escriptor. El primer volum que narra els esdeveniments des de 1232 a 1288 es presentarà el 15 de setembre a les set de la tarda a l'IEC.

Villalba ha subratllat a Cugat.cat l'evolució de Ramon Llull a partir d'una aparició mística que va aconseguir que abandonés l'afany d'acumular riquesa i iniciés una vida centrada amb la idea de Déu. L'escriptor es va dedicar a convertir sarraïns i mongols al cristianisme mitjançant la seva obra que finançava a través dels alts poders eclesiàstics.

Pere Villalba

És un home que té una idea fixa, tot ho fa per Déu. Dins els seus projectes materials hi ha la conversió dels sarraïns i la unió de les esglésies cristianes que estan separades.


El segon volum del projecte anirà dedicat al període 1289-1311 i analitzarà les 154 obres que segueixen. El tercer abasta del 1312 al 1316 i s'interessa per les 85 obres lul·lianes restants.

Per poder fer arribar a tothom la vida d'un dels màxims exponents de la literatura catalana, Villalba també publicarà aquest setembre una biografia més reduïda de Ramon Llull, que sí estarà a la venda.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.