Baltasar Porcel i Gemma Lienas signen un manifest crític amb el Sant Jordi 'banal' i 'mediàtic'


  • Comparteix:

Porcel no participarà a la propera Diada de Sant Jordi

Porcel no participarà a la propera Diada de Sant Jordi

Vuit escriptors catalans, entre ells els santcugatencs Baltasar Porcel i Gemma Lienas, amenacen amb no participar en la propera Diada de Sant Jordi. Els autors consideren que la festa s'ha convertit en un espectacle 'mediàtic', 'banal' i amb una tendència a l'espanyolització.

Els vuit escriptors han fet públic un manifest titulat 'El drac es menja Sant Jordi', en què reclamen l'atenció de la Generalitat i el món editorial català per tal de normalitzar el sector del llibre, que creuen que està en crisi. També es queixen de la comercialització de la Diada i del fet que hagi esdevingut l'escenari dels autors mediàtics, deixant de banda el seu esperit literari. Ho explica l'escriptora Carme Riera.

Carme Riera

El Dia del Llibre hauria de ser un dia de trobada amb els lectors, i no l'espectacle terrorífic que és ara.


Els escriptors demanen, a més, que es faci una distinció clara dels llibres per modalitats, tant pel que fa a la seva promoció com en el rànquing de vendes, i que hi hagi una igualtat de tracte pel que fa al català. Si la situació no millora, aquests autors amenacen amb no tornar a participar a la diada. Escoltem Alfred Bosch.

Alfred Bosch

Diem 'alerta', això no ens fa trempar, i arribarà un dia en què deixem de participar a la Diada de Sant Jordi.


El document l'han signat els escriptors Alfred Bosch, Carme Riera, Ferran Torrent, Isabel-Clara Simó, Emili Teixidor, Robert Saladrigas, Gemma Lienas i Baltasar Porcel. El mallorquí, afincat a Sant Cugat, ha estat l'únic que de moment ha confirmat que l'any vinent ell no participarà al Sant Jordi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.