Arrenca el Fòrum de les Cultures 2004 amb la col·laboració de Sant Cugat


  • Comparteix:

Boles de foc i jocs de llum han simbolitzat el caos al món.

Boles de foc i jocs de llum han simbolitzat el caos al món.

L'espectacle 'Moure el món' ha donat el tret de sortida al Fòrum Universal de les Cultures 2004 al qual Sant Cugat s'ha adherit com a municipi col·laborador. Barcelona es converteix, des d'avui, en la gran referència mundial del diàleg, la diversitat i la pau. Vint-i-una activitats conformen la contribució de la ciutat en aquesta trobada entre cultures que s'allargarà fins el setembre.

Sant Cugat no ha volgut quedar al marge de la celebració del Fòrum Universal de les Cultures 2004. L'alcalde, en nom de la ciutat, ha assistit a l'acte d'inauguració que sota el nom de 'Moure el món' ha representat el caos del món que es resol mitjançant 'la paraula'.

A partir d'avui i durant 141 dies se succeiran exposicions, debats, taules rodones i espectacles; tot plegat per fomentar ls sostenibilitat, la diversitat i la pau. Uns eixos als quals Sant Cugat, des del primer dia, ha tingut interés en sumar-s'hi. L'alcalde ha expressat la voluntat que aquest gran esdeveniment - pel qual es calcula que passaran aproximadament un milió i mig de persones- serveixi per fer moure les consciències del grans dirigents mundials:

Lluís Recoder

Servirà per debatre tot allò que es mou al món Confio que serveixi per canvisr actituds i accions polítiques.


Sant Cugat és un dels quatre municipis de tot Catalunya que més activitats aporta dins la programació del Fòrum de les Cultures. Vint-i-una activitats conformen la contribució de la ciutat en un exercici, inèdit, que siguin les entitats -i no pas l'Ajuntament- les que organitzen les activitats que aporta la ciutat.

Lluís Recoder

Hem volgut sumar-nos hi de manera diferent. Que siguin les entitats les que aporten les activitats i noslatres els ajudem econòmicament.


Entre les aportacions; l'edició d'enguany de la Universitat internacional de la Pau; algunes exposicions al Museu i la Biblioteca del Mil·lenari sobre el mestissatge i la multiculturalitat, la Biennal Mostra d'Art Contemporani Català o una actuació de gospel al Teatre-Auditori. També l'Esbart Sant Cugat ha contrbuït al Fòrum amb la celebració, el passat cap de setmana, del cicle de dansa 'Un gest per la pau' que ha permès a les escoles de dansa i companyies d'arreu del Mediterrani oferir els seus balls a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.