El Festival de Poesia homenatjarā els poetes que l'han fet possible


  • Comparteix:

La 15a ediciķ del Festival Nacional de Poesia se celebrarā a Sant Cugat del 18 al 25 d'octubre i homenatjarā els 228 poetes que han participat en les edicions anteriors. D'aquesta manera no hi haurā un únic poeta d'honor en aquest festival, que porta un any més a la ciutat recitals, concerts, lectures guiades, conferčncies i presentacions de llibres, tot plegat repartit en 19 espais.

La festa de la poesia arrencarā oficialment el 18 d'octubre a dos quarts d'una del migdia al Teatre-Auditori amb un espectacle inaugural dirigit per la poeta, actriu i dramaturga Estel Solé, que representarā un viatge per la poesia catalana de tots els temps. De fet, l'equipament municipal serā un punt clau en el festival d'enguany, ja que també acollirā la Nit de Poesia, que tindrā lloc dijous 22 d'octubre a les nou de la nit i que oferirā un espectacle d'Āngels Gregori.

El Festival Nacional de Poesia aprofitarā també per homenatjar Montserrat Abellķ, que va morir l'any passat, en un trobada al Celler Modernista el diumenge 25 que acabarā les activitats del programa. També es retrā homenatge al poeta Francesc Garriga, desaparegut l'any passat, en una trobada al Cafč Auditori divendres 23 d'octubre.

La presentaciķ de la iniciativa ha tingut lloc aquest dimecres a l'avinguda de la Catedral de Barcelona, emmarcada en la Setmana del Llibre en Catalā, i ha anat a cārrec de l'alcaldessa, Mercč Conesa; la directora de la Instituciķ de les Lletres Catalanes, Laura Borrās; i la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny.

Conesa ha explicat que, després de 15 edicions del festival, Sant Cugat s'ha consolidat com a capital de la poesia al país.

Mercč Conesa

Ens consolidem com a capital de la poesia a Catalunya. Aixō ens honora molt. Crec que presentar el festival en la Setmana del Llibre en Catalā beneficia les dues parts.


Laura Borrās ha posat en valor l'efemčride, tenint en compte que la poesia és 'aparentment una disciplina minoritāria'.

Laura Borrās

Crec que fer 15 anys en una matčria com la poesia, aparentment per a minories, és tota una fita.


Enguany el cartell promocional del Festival Nacional de Poesia és obra de la dissenyadora Paula Bonet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opiniķ expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o ilˇlegal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancelˇlar el dret de publicaciķ als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.