EL CPA celebra l'arribada de la primavera amb la festa de la Cruz de Mayo


  • Comparteix:

El Centro Popular Andaluz ha volgut celebrar l'adveniment de la primavera amb la celebració de la Festa de la Cruz de Mayo a la seu de l'entitat. Una missa, l'actuació del grup de ball i cant, i el brindis amb el vi d'honor han servit per honrar la creu que, vestida de flors, ha coronat, durant tot el dia, el pati del CPA.

En algunes regions d'Andalusia, especialment Granada i Córdova, cada 3 d'abril se celebra la festa de la 'Cruz de Mayo'. La creu es converteix en el símbol de la vida, les flors i els fruïts.

El Centro popular Andaluz des de fa anys ha importat la festa per celebrar també l'adveniment de la primavera. Amb una missa s'ha volgut retre agraïment a la creu - com a símbol de la vida - . Segons ha explicat la responsable de cultura del CPA, Aira Leonora, l'objectiu és recuperar tradicions que amb el pas del temps s'han anat perdent, sobretot entre els més petits:

Aira Leonora

S'ha perdut la celebració. Tractem de mantenir i recuperar les tradicions i essencies.


Antigament la creu era engalanada pels més petits que passaven posteriorment casa per casa per recollir diners. Avui, la festa de la Cruz de Mayo s'ha convertit en una festa de trobada entre la comunitat andalusa. Aira Leonora ha explicat els orígens de la celebració:

Aira Leonora

Anuncia l'entrada de l'estiu i dels mesos de lkes flors. Abans els nens eren els encarregats de decorar-la.


En acabat els assistents han brindat amb el vi d'honor. La celebració ha estat presidida pel vicepresident de l'entitat, José Gallardo, ja que el president, Gabriel Ruiz, no ha pogut ser present per malaltia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.