Cinesa obre el cicle de cinema clàssic amb 'Ciutadà Kane'


  • Comparteix:

Cartell de la pel·lícula / Foto: Santcugat.cat

Cartell de la pel·lícula / Foto: Santcugat.cat

El Cicle de Cinema Clàssic projecta aquest dilluns, a les vuit del vespre, 'Ciutadà Kane' d'Orson Welles a Cinesa, per un preu de quatre euros. El film és la pel·lícula més reconeguda de l'actor i director i és considerada per molts crítics com la millor pel·lícula de la història del cinema, estrenada el 1941.

El magnat estatunidenc Charles Foster Kane pronuncia unes enigmàtiques paraules al seu llit de mort. Així arrenca una de les pel·lícules que més ha influït en la història del cinema i que recorre la vida de Foster Kane per trobar explicacions a les seves darreres paraules. La història repassa la vida del magnat de la comunicació, com amassa la seva fortuna, com fa servir la seva influència i com tot això fa evolucionar la seva personalitat.

'La cinta' suposa un punt important d'inflexió en la història del cinema i, com a punt àlgid del cinema de Welles, exemplifica la voluntat transgressora de la seva filmografia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.