'Idiota' repta els santcugatencs a un joc macabre de lògica i tensió


  • Comparteix:

Ramon Madaula és el voluntari a un estrany experiment

Ramon Madaula és el voluntari a un estrany experiment

El santcugatenc Ramon Madaula i Anna Sahun han convertit aquest dissabte el Teatre-Auditori en una sala d'experiments psicològics amb el muntatge 'Idiota'. L'obra, que suposa el retorn del dramaturg Jordi Casanovas al thriller i la comèdia negra, explora els límits de la ment humana i la seva capacitat de reacció a situacions de pressió extrema. El text proposa un joc de lògica al protagonista i als espectadors que acaba convertint-se en una trampa macabra i que ha fet les delícies del públic santcugatenc.



La nostra ment funciona millor o pitjor sota pressió? Aquesta és una de les preguntes que proposa el muntatge 'Idiota', que a través de la ironia i la tensió, planteja un joc de lògica constant a l'espectador.

L'acció comença en una sala acondicionada per acollir un experiment psicològic molt ben remunerat. El propietari d'un kararoke en decadència, Madaula, es presenta voluntari amb la certesa que serà una manera fàcil d'aconseguir diners. Però el que comença sent una simple prova mèdica, acaba convertint-se en una cadena de jocs de lògica macabres amb conseqüències que escapen a la raó.

'Idiota' suposa el retorn de Jordi Casanovas al thriller després de la trilogia sobre Catalunya. Una obra que, com explica l'actriu Anna Sahun, es pot llegir com una comèdia que és un thriller o un thriller amb tocs de comèdia.

Anna Sahun

El thriller entra a l'espectador sense que se n'adoni. El primer interessat a negar la situació és el personatge de Ramon Madaula. Podríem dir que és mig comèdia mig thriller.


El muntatge ha arribat aquest dissabte al Teatre-Auditori amb les entrades exhaurides i ha gaudit de l'atenció constant del públic, que és el tercer personatge de l'obra. El muntatge, com explica Sahun, està pensat com una pregunta a l'espectador i no pas com una resposta.

Anna Sahun

Vam plantejar aquesta obra com una pregunta més que no una resposta. És el públic qui decideix si som idiotes o no, i en quin grau.


L'ésser humà és idiota per naturalesa? És la crisi qui ens hi ha tornat? Aquests són alguns dels enigmes que planteja el text i que només l'espectador d''Idiota' pot intentar resoldre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.