Patrimoni Viu se centrarà en la República a Sant Cugat del 14 al 18 d'octubre


  • Comparteix:

Detall del cartell de les noves jornades de Patrimoni Viu

Detall del cartell de les noves jornades de Patrimoni Viu

Les jornades Patrimoni Viu arribaran a Sant Cugat del 14 al 18 d'octubre i se centraran en l'època de la República a la ciutat entre 1931 i 1939. Conferències, actuacions musicals i activitats per als més petits són algunes de les propostes d'aquesta iniciativa cultural que organitza el Museu de Sant Cugat.

La conferència 'La Segona República. Democràtica i reforma a l'època d'entreguerres' donarà el tret de sortida a les activitats el dimecres 14 d'octubre a les set de la tarda al Museu del Monestir. La xerrada anirà a càrrec de Francisco Morente, professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i l'acompanyarà l'historiador santcugatenc José Fernando Mota.

El dijous 15 d'octubre continuaran les activitats amb la conferència 'Els Rabassaires i els fets del 6 d'octubre'. El professor de la Universitat de Lleida Manuel López oferirà la ponència també al Museu del Monestir a les set de la tarda.

La inauguració oficial de les jornades arribarà el divendres 16 d'octubre a partir de les set de la tarda al Museu del Monestir. La proposta 'Fem memòria' servirà per conèixer testimonis que explicaran com vivia un infant al temps de la República. A dos quarts de nou del vespre, l'activitat es traslladarà a la plaça de l'Om per assistir a una actuació del Grup Mediterrània.

El dissabte 17 d'octubre, les jornades començaran a les onze de la matí a la plaça de l'Om amb l'activitat 'A què jugàvem fa 80 anys?', que consistirà en jocs intergeneracionals amb la companyia de jocs l'Anònima i jocs de taula tematitzats amb Ayudar Jugando. Aquell dia també s'ha programat la visita comentada a l'exposició 'Sant Cugat, temps de República' a la mateixa hora. A la tarda, es donarà pas a l'activitat 'El taller de l'historiador/a', a partir de les cinc, i a les sis, se celebrarà la ballada de sardanes a la plaça d'Octavià a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell.

El diumenge 18 d'octubre serà l'últim dia de les jornades. La jornada començarà a les deu del matí a l'escola Joan Maragall amb l'activitat fotogràfica 'Un viatge al passat'. Fins les dues, el centre escolar acollirà diferents propostes per a tota la família.

Activitats complementàries
- Del 6 d'octubre a l'1 de novembre, tots dos inclosos, es podrà visitar l'exposició 'Sant Cugat, temps de República' al Claustró del Museu del Monestir.

- El cap de setmana del 17 i 18 d'octubre hi haurà una gimcana familiar pels 'racons de la República'. Per participar-hi, els interessats han de recollir les inscripcions a l'Oficina de Turisme o al Museu del Monestir. A més, la Xarxa de Biblioteques de Sant Cugat organitzarà el 'Racó del conte' al Claustró del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.