Els Pets vesteixen les seves cançons de simfònica per celebrar els seus 30 anys


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

Els Pets han protagonitzat aquest divendres al Teatre-Auditori una vetllada per al record. En el marc del festival Petits Camaleons, el trio de Constantí ha ofert una preestrena del seu nou format acompanyats d'una orquestra de cambra. Durant poc més d'hora i mitja, la formació ha anat encadenant temes de la seva llarga trajectòria vestits amb sonoritats simfòniques i acompanyats de vent i corda. Una tria que ha fet les delícies d'un públic intergeneracional que no ha parat d'interactuar amb la banda i ha acabat ballant als peus de l'escenari.



La banda sonora de moltes històries personals catalanes s'ha escrit amb cançons d'Els Pets. Després de 30 anys dalt dels escenaris, el trio de Constantí és una de les formacions de referència del panorama musical català i aquest divendres ha demostrat, al Teatre-Auditori, que encara tenen corda per molts més anys.

Els Pets han pujat a l'escenari acompanyats de la Gran Orquestra Petita. L'actuació a Sant Cugat ha estat la preestrena de la gira 'De Cambra', que ha començat aquest diumenge en el marc del Temporada Alta.

És una nova proposta per celebrar l'efemèride del trentè aniversari. Com explica el líder de la formació, Lluís Gavaldà, la proposta va néixer després de la gira que durant tot l'estiu els ha portat arreu del territori català amb els grans èxits de la seva carrera.

Lluís Gavaldà

Com que fem 30 anys volíem fer un ventall del que hem fet. I així com la primera part de la gira era molt més 'canyera', a la segona part volíem fer el revers. Ara volíem fer una gira de 'cara B'.


La vetllada ha començat a ritme de 'Sortiràs al carrer' i durant més d'hora i mitja han sonat temes com 'Por', 'No n'hi ha prou amb estimar-se molt', 'Parla', 'Jo sóc el teu amic' i el ja mític 'Bon dia', que ha tancat la nit. Temes 'B' que, sota la direcció musical del santcugatenc Joan Pau Chaves, han sonat més simfònics que mai amb l'acompanyament de la secció de vents i corda.

Tot i això, els temes no han perdut l'essència d'Els Pets, ja que en aquestes tres dècades el trio tarragoní ha sabut anar actualitzant la seva música al moment vital que vivien. Aquest és, potser, un dels secrets de la seva longevitat, tot i que Gavaldà apunta que tot el mèrit és del públic, que ha anat creixent amb ells.

Lluís Gavaldà

Nosaltres fem el que podem dalt de l'escenari, però el que ens fa diferents és que tenim un públic que s'ha fet gran amb nosaltres. Hi ha gent que ens considera companys de viatge i de vida, i això ho notem molt dalt l'escenari.


Després del concert al Teatre-Auditori, els Pets portaran el seu format 'De Cambra' al Temporada Alta, a Girona; a Reus, Andorra i Barcelona. Un cop acabada la gira, el grup farà una aturada d'un any per agafar forces, replantejar-se cap a on van i escriure noves cançons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.