Les Jornades Patrimoni Viu comencen avui i s'allargaran fins diumenge


  • Comparteix:

Cartell de les jornades Patrimoni Viu

Cartell de les jornades Patrimoni Viu

La 8a edició de les jornades Patrimoni Viu comença aquest dimecres amb la conferència 'La Segona República: Democràcia i reforma a l'època d'entreguerres', que oferirà Francisco Morente, professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La xerrada començarà a les set de la tarda al Museu del Monestir. Morente estarà acompanyat per l'historiador local José Fernando Mota, que aportarà nocions de la República des d'una òptica santcugatenca.

Programació
Aquest dijous continuaran les activitats amb la conferència 'Els Rabassaires i els fets del 6 d'octubre'. El professor de la Universitat de Lleida Manuel López oferirà la ponència al Museu del Monestir a les set de la tarda.

La inauguració oficial de les jornades arribarà divendres a les set de la tarda al Museu del Monestir. La proposta 'Fem memòria' servirà per conèixer testimonis que explicaran com vivia un infant al temps de la República. A dos quarts de nou del vespre, l'activitat es traslladarà a la plaça de l'Om per assistir a una actuació del Grup Mediterrània.

Dissabte les jornades començaran a les onze de la matí a la plaça de l'Om amb l'activitat 'A què jugàvem fa 80 anys?', que consistirà en jocs intergeneracionals amb la companyia de jocs l'Anònima i jocs de taula tematitzats amb Ayudar Jugando. Aquell dia també s'ha programat la visita comentada a l'exposició 'Sant Cugat, temps de República' a la mateixa hora. A la tarda, es donarà pas a l'activitat 'El taller de l'historiador/a', a partir de les cinc, i a les sis se celebrarà la ballada de sardanes a la plaça d'Octavià a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell.

Diumenge serà l'últim dia de les jornades. El dia començarà a les deu del matí a l'escola Joan Maragall amb l'activitat fotogràfica 'Un viatge al passat'. Fins les dues, el centre escolar acollirà diferents propostes per a tota la família.

Activitats complementàries
- Fins l'1 de novembre es pot visitar l'exposició 'Sant Cugat, temps de República' al Claustró del Museu del Monestir.

- Durant tot el cap de setmana hi haurà una gimcana familiar pels 'racons de la República'. Per participar-hi, els interessats han de recollir les inscripcions a l'Oficina de Turisme o al Museu del Monestir. A més, la Xarxa de Biblioteques de Sant Cugat organitzarà el 'Racó del conte' al Claustró del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.