La Festa de Tardor celebra 40 edicions amb la mirada posada en els refugiats


  • Comparteix:

Fragment del cartell d'enguany

Fragment del cartell d'enguany

'40 compromisos amb la ciutat' és el lema de la Festa de Tardor que se celebrarà el cap de setmana que ve amb la crisi dels refugiats com a teló de fons. Una quarantena d'activitats farceixen el programa d'actes, en què destaca el Festival de Música Trona, el Correfoc i l'exhibició de gimnàstica rítmica. Enguany el pregó anirà a càrrec del crític d'arts escèniques i presentador del programa 'Moltà comèdia' de Cugat.cat, Eduard Jener.

40 festes s'han celebrat a la ciutat des que al 1976 les entitats van cridar el lema 'Recuperem les institucions. Del poble i per al poble'. El 2015, el teixit associatiu local manté l'esperit de lluita amb la mirada posada en la crisi dels refugiats.

'40 compromisos amb la ciutat' és el lema de 2015 que, a banda de repassar les reivindicacions socials fetes fins ara, subratlla el caràcter solidari de Sant Cugat. És una aposta en contra de les desigualtats més enllà de les fronteres que el manifest de la festa resumeix en el recent compromís local per acollir refugiats.

El membre de la comissió de la Festa de Tardor, Manel Sánchez, s'ha felicitat per les 40 edicions que ha assolit la iniciativa.

Manel Sánchez

L'entusiasme del nostre poble marca aquesta línia que ha tingut la festa, que sempre ha estat una festa de les entitats i de la gent.


Tot i que el gruix de propostes són el 24 i 25 d'octubre, el programa escalfarà motors dimecres, dijous i divendres de la setmana vinent. Xerrades, recitals poètics i cultura popular es donaran la mà en una festa que es repartirà als voltants de la plaça d'Octavià.

Els plats forts arribaran dissabte amb el Correfoc, l'exhibició de gimnàstica rítmica a la plaça del Rei i el pregó, que farà el crític d'arts escèniques, Eduard Jener, a la plaça de l'Om.

Manel Sánchez

És una persona integrada amb el poble des de fa molts anys i que forma part del col·lectiu de santcugatencs implicats en els processos.


Tampoc no faltarà la música amb el festival Trona, també dissabte, al parc de Can Vernet amb organització de Dissidència Sònica (DS).

La gimnàstica rítmica també estarà present diumenge, jornada que acollirà el 'Superdictat' a la Creu de Terme, que organitza la Plataforma per la Llengua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.