Una exposició de Martínez Lozano celebra la majoria d'edat de la Sala Rusiñol


  • Comparteix:

El pintor de Llançà és membre de l'Acadèmia Catalana de Belles Arts

El pintor de Llançà és membre de l'Acadèmia Catalana de Belles Arts

La Sala Rusiñol ha celebrat el seu divuitè aniversari amb la inauguració d'una exposició de l'artista de Llançà Josep Martínez Lozano. Els responsables de la galeria han fet una balanç molt positiu dels seus divuit anys de trajectòria, i han destacat la seva línia en defensa d'una concepció 'tradicional' de l'art.

La inauguració d'una mostra d'olis de Josep Martínez Lozano, elegit aquest any membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, ha servit per celebrar la majoria d'edat de la Sala Rusiñol. Una sala que va obrir les portes l'any 1986 gràcies a l'esforç i l'empenta de la família Cabanes i que, al llarg d'aquests anys, s'ha consolidat com un dels espais d'art més consolidats de Sant Cugat.

El director de la galeria, Ignasi Cabanes, ha fet un balanç molt positiu de la trajectoria de la Sala Rusiñol, des dels difícils inicis als anys 80 fins a l'etapa actual, en què la sala ja compta amb uns 600 socis i és molt coneguda en el món de l'art català.

Ignasi Cabanes

El camí va ser dur al començament, la gent no ens coneixia, però hem anat creixent i ens hem consolidat.


De la seva banda, la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha volgut mostrar el seu suport a la tasca de la Sala Rusiñol, i ha assegurat que s'ha convertit en un dels principals referents culturals de Sant Cugat.

Àngels Solé

Fa 18 anys obrir una galeria era tot un repte. Amb professionalitat i valentia han arribat a ser un referent cultural a la ciutat.


El colofó dels 18 anys de la Sala Rusiñol l'ha posat l'artista de Llançà Josep Martínez Lozano, que ha celebrat els seus 81 anys inaugurant una exposició de les seves obres a la galeria santcugatenca. Martínez Lozano ha donat les gràcies a tots els seus amics que són, segons l'artista, els que han permès que hagi arribat fins on és ara.

Josep Martínez Lázaro

Si he arribat fins aquí és gràcies als meus grans amics. Un artista no és res sense la gent que l'estima.


Durant l'acte de celebració del divuitè aniversari de la Sala Rusiñol, que ha comptat amb la presència d'unes 200 persones, s'ha presentat el catàleg de l'exposició-homenatge de Martínez Lozano, una obra de 47 pàgines amb pròleg de Francesc Galí, membre de l'Associació Internacional de Crítics d'Art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.