El Festival Sang Cugat arrenca el 5 de novembre amb una quinzena d'activitats


  • Comparteix:

Sang Cugat és el primer festival de literatura negra de la ciutat

Sang Cugat és el primer festival de literatura negra de la ciutat

El primer Festival de Novel·la Negra de Sant Cugat, Sang Cugat, arrenca el dijous 5 de novembre amb una quinzena d'activitats. La iniciativa engegada per Edicions Xandri i Cal Temerari proposa quatre dies d'activitats gastronòmiques, literàries i musicals relacionades amb la crònica negra. Tots els actes seran a Cal Temerari, excepte la festa de gàngsters, que serà a La Bohèmia, i la venda de llibres de novel·la negra, que serà a la plaça Pep Ventura.

Els escriptors locals Carles Martín, Xavier Moret i Joan Ramon Armadàs seran els encarregats de donar el tret de sortida al festival amb una xerrada que parlarà de Sant Cugat com a escenari del crim i presentaran les seves últimes novel·les negres.

La literatura serà una de les protagonistes del festival amb ponències i xerrades d'una quinzena d'autors com Miquel Giménez, Anna Maria Vilallonga, Roser Cabré, Ignacio Cast i Laura Díaz Roig, entre d'altres. Les lletres hauran de compartir protagonisme amb la gastronomia ja que la programació també inclou actes culinaris com un menú de matança i degustacions de gintònics amb música de sèries i pel·lícules del gènere negre.

El festival també acull una taula rodona per analitzar crims i successos al periodisme. A l'activitat, moderada per Cugat.cat, hi participaran els periodistes Toni Muñoz ('Rac1'), Tura Soler ('El Punt-Avui') i Mariona Sagalés ('Tot Sant Cugat'). A més, l'organització ha reservat espais de la programació per sorprendre els assistents.

Un dels responsables de la iniciativa, l'editor d'Edicions Xandri Joan Ramon Armadàs, ha explicat que l'objectiu del festival és que sigui un punt de trobada de la literatura negra catalana.

Joan Ramon Armadàs

Sang Cugat vol ser un punt de trobada de la novel·la negra catalana. Volem que s'hi presentin les novetats i que els escriptors entrin en contacte amb els lectors.


El festival aplegarà una desena d'entitats i organitzacions de la ciutat, entre elles les llibreries locals que ofereixen literatura negra. El punt final de la proposta serà el 8 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.