El Festival Nacional de Poesia venç la barrera entre públic i gènere


  • Comparteix:

Moment de l'homentatge a Montserrat Abelló

Moment de l'homentatge a Montserrat Abelló

El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat manté després de 15 anys l'aposta per vèncer la barrera entre el públic i aquest gènere. Una fita que, segons els organitzadors, s'ha aconseguit aquesta 15 edició, ja que més de 2.200 persones han participat de les diferents propostes del programa. El festival ha acabat oficialment aquest diumenge amb un sentit homenatge a Montserrat Abelló, però la paraula poètica continua omplint el municipi amb diferents propostes fins al desembre.

El 15è Festival Nacional de Poesia ha volgut, així, ser una celebració a la seva trajectòria, com també ho estat la cloenda oficial del programa. Per a l'ocasió, el festival ha homenatjat Montserrat Abelló, que va ser poeta d'honor el 2006. L'acte ha unit aquest diumenge amics, familiars i poetes en un Celler Modernista ple.

Aquesta cloenda ha estat un exemple més de la bona acceptació de les propostes. Segons la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, les diferents activitats han aconseguit trobar el seu públic en un programa marcat per 'la qualitat i la bona poesia'.

Borràs ha recordat que només un 2% de la població llegeix poesia i per això les xifres del festival demostren que ha aconseguit vèncer la barrera del prejudici amb aquest gènere.

Laura Borràs

Estem demostrant que en la pràctica la gent respon davant la poesia. Estem molt contents d'haver aconseguit que la poesia venci aquesta barrera.


En aquest sentit, la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha elogiat que una vegada més el festival posi la mirada del país a Sant Cugat i ha assegurat que és el moment de valorar aquests 15 anys.

Carmela Fortuny

És un bon moment per fer una parada i mirar com en aquests 15 anys hem evolucionat. En poesia més que la quantitat és la qualitat.


Enguany, el festival no ha tingut poeta d'honor sinó que ha homenatjat els 228 autors que han participat durant aquests 15 anys. Davant aquesta experiència, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes ha avançat que possiblement el festival no torni a tenir poeta d'honor, ja que creu que s'ha de defugir d'aquesta 'singularització fruit d'un altre temps'. El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat està organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.