Tània Juste guanya el Nestor Luján de novel·la històrica amb 'Temps de família'


  • Comparteix:

Tània Juste / Foto: ACN

Tània Juste / Foto: ACN

L'escriptora resident a Sant Cugat Tània Juste ha guanyat el 19è premi Nèstor Luján 2015 amb la novel·la 'Temps de família'. L'obra elabora un retrat de la lluita d'homes i dones per refer unes terres devastades per la plaga de la fil·loxera a finals del segle XIX.

La narració explica la vida de tres generacions del Giner, els seus amors clandestins, els odis fraternals i els assassinats sense resoldre, en una trama que es desenvolupa pels camps de vinyes del Penedès.

Tània Juste ha explicat que buscava centrar la història amb una família 'molt lligada a la terra' i parteix de Bonaventura Giner, un indià retornat de Cuba el 1898 que s'estableix a les terres de la seva infància i posa en marxa un pla per convertir l'antic mas familiar en el centre d'un imperi vinícola al Penedès.

Juste destaca la profunditat dels personatges del llibre.

Tània Juste

He treballat les caracteritzacions dels personatges.


El jurat del premi Nèstor Luján 2015 està format per Tin Luján, Jaume Sobrequés, Vicent Sanchis, Maria Carme Roca i Glòria Gasch. El certamen acull les novel·les originals i inèdites escrites en català basades en fets o circumstàncies històriques. La dotació del premi és de 6.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.