Premi a 'La Mirada tàctil' per facilitar l'accés als museus a usuaris discapacitats


  • Comparteix:

L'ONCE ha reconegut amb un premi solidari 'La Mirada tàctil', el programa que usa la Casa Aymat i 26 museus barcelonins per fer accessible el patrimoni als visitants amb discapacitat visual, ceguesa, dificultats auditives o mobilitat reduïda. Fa un any i mig que l'equipament santcugatenc ofereix aquest servei de la Diputació de Barcelona a través de vídeos subtitulats amb llenguatge dels signes, disponibles al canal YouTube Sant Cugat i als ordinadors del mateix espai.

Amb 'La Mirada Tàctil', el Museu del Tapís Contemporani va ampliar l'oferta adaptada a les persones amb sordesa, que inclou el servei de guia amb llenguatge de signes. Des de l'any passat, la Casa Aymat ofereix als usuaris la possibilitat de visionar, a través d'ordinadors o del mateix mòbil, cinc clips que tradueixen els mòduls explicatius de 'La Mirada Tàctil', una experiència multisensorial que permet accedir a continguts del procés d'elaboració d'un tapís i la col·lecció de l'equipament.

El director dels Museus de Sant Cugat, Lluís Campins, ha afirmat a Cugat.cat que els visitants han agraït la iniciativa.

Lluís Campins

El retorn que tenim de les persones que han usat aquesta eina és d'agraïment pel valor que té en la proximitat i el respecte


El Museu del Tapís Contemporani va ser dels primers museus que van adoptar el servei. La iniciativa rep l'assessorament de la Federació de Sords de Catalunya (FESOCA) i té l'objectiu de garantir que els usuaris sords signants i oralistes puguin conèixer l'essència dels museus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.