Un Correllengua transversal reivindica el català com 'el fil d'acer del futur nacional'


  • Comparteix:

El Correllengua ha reivindicat aquest diumenge el català com 'el fil d'acer que ens lliga al futur nacional' amb un manifest al qual ha posat veu el president del Centro Popular Andaluz (CPA), Antonio Rodríguez. Enguany, aquesta defensa de la llengua s'ha vehiculat també amb la participació d'entitats de cultura popular i tradicional. Un nou format que s'ha concentrat en un únic dia i que ha buscat arribar a més públic i més entitats.

Activitats infantils, actuacions de cultura popular i tradicional i el to reivindicatiu han donat forma al Correllengua 2015 de Sant Cugat. Els responsables de la proposta han destacat el bon funcionament del nou format, que de cara al futur vol ampliar més la participació, com ha explicat la membre de l'organització Ainhoa Miró.

Ainhoa Miró

El format ha funcionat bé. Es pot millorar perquè participin més entitats i apropar el públic juvenil.


Tot plegat per promocionar l'ús de la llengua catalana i donar a conèixer la cultura tradicional. Així ho ha reivindicat el manifest del sociòleg i economista Salvador Cardús que ha llegit el president del CPA, Antonio Rodríguez. Una lectura que ha recordat que el català s'ha emprat sempre com a porta d'entrada a casa, com a via d'inclusió i com a espai de contacte, i que s'ha convertit en 'el fil d'acer que ens lliga al futur nacional'.

Antonio Rodríguez

La llengua és el fil conductor que ens lliga al nostre futur nacional, és la trama i l'ordit del nostre teixit huma i territorial, és el brodat de la nostra prosperitat i justícia social.


El Correllengua ha estat organitzat enguany per Cal Temerari, la Plataforma per la llengua, la Coordinadora d’Entremesos de Cultura Popular i Tradicional, les JERC i Arran, amb la col·laboració de l'Ajuntament i Òmnium Cultural.

El Correllengua va rebre el suport de l'Ajuntament al ple del setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.