Cugat.cat emet avui la 21a edició dels Premis Butaca de Teatre


  • Comparteix:

Francesc Orella, Mercè Arànega, Ramon Madaula i Nina / Foto: Premis Butaca

Francesc Orella, Mercè Arànega, Ramon Madaula i Nina / Foto: Premis Butaca

Cugat.cat emetrà la gala de lliurament de la 21a edició dels Premis Butaca de Teatre en 'streaming'. La cerimònia se celebra aquest dilluns a dos quarts de deu del vespre al Teatre Lliure de Montjuïc i reconeixerà amb el Premi Honorífic Anna Lizaran la directora santcugatenca Glòria Rognoni. Els Butaca reconeixen, per votació popular, les millors produccions escèniques que s'han vist a Catalunya a la darrera temporada. Quatre santcugatencs estan nominats a aquests guardons: Francesc Orella com a millor actor per 'El president', Mercè Arànega com a millor actriu per 'L'alè de la vida', Ramon Madaula com a millor actor de repartiment per 'El Rei Lear' i Nina com a actriu de musical per 'Mares i filles'.

Un total de 30 muntatges i 80 professionals estan nominats als premis d'enguany, que preveuen 19 categories, entre les quals hi ha el millor muntatge teatral, director, actor i actriu. Quatre santcugatens estan nominats a aquests guardons:

Francesc Orella
L'actor valldoreixenc Francesc Orella opta al premi a millor actor per 'El president', de Thomas Bernhard i dirigida per Carme Portacelli. Es tracta d'una farsa sobre el poder construïda sobre dos monòlegs que retraten la misèria moral dels protagonistes.

Mercè Arànega
La florestana Mercè Arànega coprotagonitza 'L'alè de la vida', una història de dues dones vinculades a un mateix home, però una com a esposa i l'altra com a amant. Arànega optarà, per a aquesta actuació, al premi a millor actriu.

Ramon Madaula
Un altre valldoreixenc opta a un guardó. En aquest cas és Ramon Madaula, que podria guanyar el premi a millor actor de repartiment per 'El Rei Lear'. En aquest clàssic de Shakespeare, Madaula interpreta el comte de Kent i comparteix cartell amb Núria Espert i el també santcugatenc Jordi Bosch.

Nina
La cantant resident a la nostra ciutat Nina podria guanyar el premi a millor actriu de musical per l'obra 'Mares i filles'. Aquesta història presenta una mare i una filla que necessiten separar-se per continuar endavant amb la seves vides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.