La mostra 'Fem un museu' reflexiona de nou sobre la discapacitat intel·lectual

Una imatge del projecte 'Fem un museu'

Cultura

Publicat el 10/nov/15 per Albert Prat / Sílvia González

13 artistes exposen, des d'aquest dimarts i fins al 13 de desembre al Claustre del Monestir, les seves reflexions sobre el projecte 'Fem un museu', que apropa l'experiència artística a persones amb discapacitat intel·lectual. Les 11 obres que es veuen són el resultat del taller que els artistes i el col·lectiu van fer a la primavera i que permet als visitants descobrir un exemple de 'la veritable democratització de l'art.

La mostra té dos objectius: donar espai a artistes emergents per presentar la seva obra i fer visible la discapacitat a través d'una mirada renovada per trencar prejudicis. L'exposició 'Fem un museu. Reflexions' és la continuació del taller 'Fem un museu. Emocions!' que al juny va posar en contacte persones amb discapacitat intel·lectual amb artistes emergents com Núria Benet, Jaume Montserrat, Carme Parellada, Trinidad Sotos, Sílvia López, Ona Costas, Cèlia Serra, Jose Manuel Casteleiro, Eduardo Char, Miquel Pellicer, Nataly Aros, Anna Bertran i Ingrid de Manuel.

Amb aquesta la mostra, el Museu del Monestir vol fer un pas més enllà en l'accessibilitat i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Durant la inauguració, tots els ciutadans participants de l’edició 2015 ‘Fem un Museu’ rebran l'obra que van realitzar al juny de la mà de cada un dels artistes emergents.

El projecte és un projecte endegat pel Museu de Sant Cugat i els Serveis Socials municipals. Al juny, durant cinc sessions, usuaris d’ASDI, ATAM, el Taller Jeroni de Moragas i la Residència Sant Medir van participar de la iniciativa.