Petits! Grans! Llibres! aterra els dies 28 i 29 de novembre i es trasllada al Mercantic


  • Comparteix:

Verònica Bronstein, segona per l'esquerra, durant la roda de premsa

Verònica Bronstein, segona per l'esquerra, durant la roda de premsa

El sisè festival Petits! Grans! Llibres! que organitza l'Institut de la Infància canvia el Claustre pel Mercantic i amplia la durada a tres caps de setmana, tot i que el gruix de la iniciativa serà el 28 i 29 de novembre. Amb el canvi d'ubicació els organitzadors volen disposar d'un espai amb més aforament i lligar vincles amb el Mercantic, que aprofita la proposta per donar-se a conèixer com a recinte per encabir tot tipus de manifestacions socio-culturals.

Petits! Grans! Llibres! arrencarà amb activitats prèvies els caps de setmana del 14, 15, 21 i 22 de novembre en espais municipals com la biblioteca Miquel Batllori, el Teatre-Auditori i la Casa de Cultura. Els actes centrals seran, però, al Mercantic, un espai que per la directora de l'Institut de la Infància, Verònica Bronstein, suposa un avantatge per ampliar aforament i traslladar les famílies a un lloc amb encant.

Verònica Bronstein

Per mi Mercantic és com anar a Camden, a Londres, o a un mercat de París. És un regal per a tothom.


L'organització i l'Ajuntament, que col·labora cedint espais, coincideixen que el Claustre es quedava petit i havia de fer compatible el trànsit de molts visitants amb el respecte al monument. El Mercantic, amb 700 metres quadrats, constitueix una nova oportunitat també pel seu promotor, Octavi Barnils, que vol rellançar l'espai com escenari de propostes culturals i socials.

Octavi Barnils

Qui tingui propostes de qualitat amb consistència i contingut tenen aquí un espai. El cedirem a qui faci falta sempre que tingui un contingut social i cultural important.


El festival estrenarà la Sala 2, ocuparà Casa Amparito i es promociona com esdeveniment cultural que vincula els infants amb els adults de la mà de la literatura, la creativitat i la música. Té un pressupost de 30.000 euros i es finança amb una part de la subvenció anual municipal (6.000 euros) i la recaptació d'entrades. Els tiquets es poden comprar al web de l'Institut de la Infància i ofereixen preus que van des dels 2,50 euros als 37 si es compren de forma anticipada.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat que la sisena edició ha servit per valorar l'ampliació del conveni de col·laboració amb l'entitat. Per Salat és un exemple de com es poden reorientar les polítiques educatives amb la participació del teixit associatiu.

Esther Salat

Ens ha donat una nova mirada a les polítiques d'infància de la ciutat. S'ha posat èmfasi en la infància, el professorat i la família, i la feina d'administracions i empreses.


La programació de Petits! Grans! Llibres! ja es pot consultar al web del col·lectiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.