Sant Cugat se suma a la condemna als atemptats de París


  • Comparteix:

Gairebé un centenar de persones s'ha concentrat aquest dissabte davant l'ajuntament de per condemnar la cadena d'atemptats de París. Amb un minut de silenci en solidaritat amb les víctimes i amb França, Sant Cugat s'ha sumat als actes de rebuig a aquests atacs.

La plaça de la Vila ha estat l'escenari per mostrar la condemna de la ciutat a aquests atemptats. Persones a títol individual i representants de gairebé tots els grups municipals s'han sumat al minut de silenci convocat per l'Ajuntament.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat l'encarregada d'expressar la solidaritat de la ciutat i llançar un missatge de suport a la comunitat francesa resident a Sant Cugat i a la comunitat musulmana.

Mercè Conesa

Ells també senten aquesta tristesa, no en tinc cap dubte. De cap manera els podem atribuir qüestions que res tenen a veure amb aquesta comunitat pacífica i ben integrada a la ciutat.


A més, l'ajuntament i de l'EMD de Valldoreix tenen les banderes a mitja asta en una mostra de suport a França. Segons el darrer balanç publicat per la agència France Presse, 129 persones han mort en aquests atemptats i unes 352 han estat ferides, 99 de les quals estan en estat crític.

El conseller de l'Assemblea de França a l'estranger per a Catalunya, Balears i Aragó, el santcugatenc Renaud Le Berre, ha qualificat aquests atacs de 'terribles', però ha cridat a la tranquil·litat.

Renaud Le Berre

Hem de protegir-nos, però no podem tenir pànic. Hem de rebutjar aquest atemptat i lluitar contra totes les formes de terrorisme.


Cugat.cat també ha parlat amb un santcugatenc resident a París, Dani Martín. La nit dels atacs ha hagut d'acollir persones a casa seva, tot i que afirma que la situació es comença a normalitzar a la ciutat francesa.

Dani Martín

Estava en un concert i en saber-ho vam venir cap a casa. Van venir nou persones a dormir a casa per no haver de creuar la ciutat.


Reaccions als atemptats
Diverses institucions i entitats locals han mostrat el condol per les víctimes de París. La Diputació de Barcelona, presidida per l'alcaldessa Mercè Conesa, ha expressat la seva 'solidaritat amb el poble francès' posicionant-se 'al costat de les institucions' de França. També les entitats municipalistes, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, s'han compromès amb 'la defensa dels valors democràtics de la Unió Europea'.

Els partits polítics amb representació al ple - CDC, la CUP, Ciutadans, ERC, ICV-EUiA, el PP i el PSC -també han condemnat els atemptats a través de les xarxes socials. Entitats locals com els Castellers de Sant Cugat i alguns clubs esportius també han mostrat el seu condol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.