El 2n Premi Literari dels Gausacs gairebé duplica la participació


  • Comparteix:

Els premiats, en l'enterga de premis / Foto: Gausacs

Els premiats, en l'enterga de premis / Foto: Gausacs

El Premi Literari dels Gausacs ha rebut 245 obres en la seva segona edició, que ha augmentat la participació en més d'un centenar de textos fins a gairebé duplicar els treballs presentats. Carles Sala ha guanyat la categoria de narrativa per a adults, mentre que Iban Roca ha estat el premiat en la categoria de poesia entre els majors de 18 anys. El concurs tindrà continuïtat amb una tercera edició l'any vinent.

El Premi Literari dels Gausacs ha passat de les 139 obres presentades l'any passat a les 245 persones que han participat amb els seus relats enguany.

Segons la presidenta de l'entitat, Gemma Aristoy, aquest augment de la participació és a causa de la implicació del professorat de les escoles de la ciutat.

Gemma Aristoy

Hi ha hagut mestres que han motivat la participació dels alumnes. Per nosaltres ha estat un èxit.


La temàtica d'enguany s'ha centrat en la cultura tradicional catalana, una manera de deixar constància del fet casteller i altres elements de la cultura popular. Entre les diferents categories d'edats, que inclouen infants a partir dels sis anys, hi ha hagut obres de narrativa, però també de poesia, una de les novetats d'aquesta 2a edició.

Aristoy ha destacat la qualitat dels textos, tot i que la categoria per als alumnes de batxillerat ha quedat deserta. A més de Sala i Roca, Martí Ballvé i Javier Martín han guanyat el premi en la categoria de 1r a 3r de primària. Jana Claraco i Pablo Ramírez han estat els premiats en la categoria de 4t a 6è de primària, mentre que el conte de Isaac Ballester i el poema de Julieta Guevara han estat guardonats en la categoria juvenil per als estudiants de secundària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.