El Circuit de Cinema Català passa per la ciutat amb tímida presència de públic


  • Comparteix:

El Circuit de Cinema Català, que ofereix entrades a meitat de preu per promocionar la producció del país, ha congregat aquest dimarts una quinzena d'espectadors a Cinesa per veure 'Born'. Malgrat la poca assistència, la Fundació Societat General d'Autors i Editors (SGAE), promotora de la iniciativa amb l'Acadèmia del Cinema, ha fet una crida a les administracions i a la indústria del sector perquè apostin pel talent nacional amb una legislació que empari l'autoria i més finançament. El públic ha participat en un col·loqui amb el director del film, Claudio Zulian, i el crític Àlex Gorina, i ha lloat el valor social i cultural del circuit, però n'ha demanat una major difusió.

Amb la presència dels Miquelets de Catalunya, els espectadors de 'Born' han pogut introduir-se de ple en la Barcelona de 1714 que va imaginar el realitzador Claudio Zulian per retratar la vida quotidiana en aquella època. Nominada als Gaudí com a millor pel·lícula, la cinta ha estat l'escollida per Cinesa Sant Cugat per sumar-se al Circuit de Cinema Català amb entrades a preu reduït, a càrrec dels autors de la SGAE.

Fins a finals de desembre, 15 cinemes del país oferiran 'un dia especial del cinema' amb pel·lícules nacionals. Els espectadors s'han felicitat per l'organització de propostes com aquesta, tot i reclamar-ne més publicitat.

Espectadores

Quan hi hagi una nova sessió, que s'anunciï amb més temps. / És una manera de difondre els nostres autors. És fabulós/ Potser no s'ha fet prou difusió perquè aquí el cinema d'autor omple sempre.


Fer arribar al gran públic el cinema que es fabrica a Catalunya és l'objectiu de la Fundació SGAE i per això ha fet una crida a les administracions i a la indústria cinematogràfica perquè creguin més en la producció nacional. Per la directora de comunicació de la SGAE Catalunya, Agnela Domínguez, la normalització del cinema català arribarà quan els autors del país 'tinguin pantalles' per projectar les seves pel·lícules.

Agnela Domínguez

Són diverses coses: una indústria que realment aposti, una legislació que empari l'autoria i el talent d'aquest país i més recursos.


Gràcies al Circuit de Cinema Català 'Born' s'ha projectat a Sant Cugat. Pel seu director, Claudio Zulian, cal normalitzar la relació del cinema català amb l'Estat espanyol.

Claudio Zulian

Falta normalitzar això a Espanya per a totes les llengües de l'Estat.


A banda de la projecció, el circuit preveu que els espectadors xerrin amb els autors del film. La quinzena de ciutadans ho han fet en petit comitè amb Zulian i el crític Àlex Gorina, que ha reconegut que cal treballar a fons la complicitat amb l'espectador per incrementar l'assistència a les sales.

Àlex Gorina

Crec que és l'hora que la gent abandoni els vicis del passat i vegi cinema en català. És un tema d'insistir fins que no quedi més remei.


Cugat.cat col·labora en la iniciativa a través de La Xarxa de Comunicació Local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.