Una mostra al Palau Robert recorda el món literari i la personalitat de Porcel


  • Comparteix:

Cartell de l'exposició

Cartell de l'exposició

Una exposició al Palau Robert recordarà el món literari i la personalitat de l'escriptor Baltasar Porcel. La mostra s'inaugura aquest dijous sota el títol 'Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món' i dóna visibilitat a una de les figures més rellevants de la literatura contemporània catalana. L'exposició quedarà oberta al públic entre aquest divendres i el 28 de febrer. Aquesta iniciativa arriba en complir-se sis anys de la mort de l'escriptor mallorquí que va residir a Valldoreix.

Porcel va ser Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 2007. El seu treball destaca com a autor de teatre, novel·lista, autor de reportatges, entrevistador i columnista. Va deixar un llegat immens pel que fa al volum i a la qualitat literària, segons diferents experts. Des que va arribar a Barcelona el 1960, la seva vida va seguir una transformació constant que va culminar en la seva penúltima etapa com a president delegat de l'Institut Català de la Mediterrània d'Estudis i Cooperació.

L'exposició reconstrueix tots els aspectes de la seva personalitat i introdueix l'espectador en el ric món literari de l'escriptor. El relat s'estructura en tres àmbits: El mite d'Andratx, Notícies del món i El desordre global. Entre el 5 de juny i el 8 de gener del 2017, la mostra es podrà visitar a CaixaForum de Palma.

La Institució de les Lletres Catalanes i l'Obra Social 'la Caixa' organitzen, amb la col·laboració del Palau Robert, aquesta mostra, que té com a comissari l'escriptor i crític Julià Guillamon.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.