Andrei Farcasanu, guanyador de la primera Beca de Fotografia Joan Cabanas


  • Comparteix:

El guanyador, el segon per la dreta, acompanyat d'alguns finalistes i els impulsors de la beca

El guanyador, el segon per la dreta, acompanyat d'alguns finalistes i els impulsors de la beca

Andrei Farcasanu ha guanyat la primera Beca de Fotografia Joan Cabanas-Alibau, dotada de 2.000 euros, amb el projecte 'The quiet sense of nature'. El guanyador s'ha fet públic aquest dijous en la inauguració de la mostra 'Joan Cabanas-Alibau Retrats' a la Casa Museu de Cal Gerrer, que repassa la trajectòria artística del considerat com el primer fotògraf professional de la ciutat.

De les 15 propostes que es van presentar en aquesta iniciativa conjunta de la Fundació Cabanas, l'Associació Fotogràfica de Sant Cugat - QgatFoto i l'Ajuntament es van seleccionar cinc finalistes. D'aquestes, tres han rebut una menció honorífica i la beca, que inclou un premi en metàl·lic i una futura exposició a Cal Gerrer, ha estat per la proposta de Farcasanu. El fotògraf ha explicat que la seva intenció és mostrar com s'ha de gaudir de la natura i de la vida.

Andrei Farcasanu

La bellesa de la natura no es veu a primera vista. És subtil i cal mirar-la amb tranquil·litat. Ho centro en la natura, però crec que això passa en general.


Aquesta ha estat la primera iniciativa que ha sorgit d'aquesta col·laboració a tres bandes. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha posat de relleu aquesta sinergia i confia que es repeteixi en un futur.

Carmela Fortuny

És un pas endavant ferm que forçosament ha de tenir continuïtat per donar un impuls a la fotografia. A més, cal mantenir aquesta col·laboració.


A banda del premi, aquest dijous també s'ha inaugurat la mostra 'Joan Cabanas-Alibau Retrats' que recull instantànies del considerat com el primer fotògraf de la ciutat, realitzades als 40 i 50. El seu fill Carles Cabanas ha fet la selecció d'aquestes fotografies, que són de caire personal i familiar.

Carles Cabanas

Volia donar una visió que no és tan coneguda. Són fotografies particulars que no s'han exposat mai. He volgut fer aquesta volta i mostrar-les.


Joan Cabanas-Alibau (1907-1952) va crear el seu primer estudi fotogràfic a Sant Cugat el 1927.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.