La Generalitat lliura una nova remesa dels 'papers de Salamanca' als propietaris


  • Comparteix:

Dues dones revisen la documentació / Foto: ACN

Dues dones revisen la documentació / Foto: ACN

El conseller de Cultura en funcions, Ferran Mascarell, ha fet lliurament aquest dijous d'una nova remesa de 'papers de Salamanca' als seus legítims propietaris. L'acte celebrat a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) de Sant Cugat ha reunit 39 particulars, tres empreses i una entitat que, després de més de 70 anys, han recuperat la documentació que se'ls va confiscar als seus familiars durant la Guerra Civil espanyola.

El conseller lamenta l'actitud del govern espanyol en aquest afer i no entén per què després de la dictadura encara costa tant que es retorni als seus propietaris allò que és seu.

Ferran Mascarell

Quan ho parles amb el ministeri de Cultura, t'adones de la incapatitat que té l'Estat d'entendre que la seva feina és servir la gent i no al revés.


'Papers' pendents
Amb el retorn de la documentació d'aquest dijous ja s'han retornat als seus legítims propietaris el 98,51% dels 'papers de Salamanca' que el ministeri espanyol de Cultura ha traslladat a Catalunya en els darrers cinc anys. Es tracta de 483 fons o grups de documents, que suposen un total de 951.351 imatges digitals. També hi ha, però, documentació reclamada al ministeri que encara no ha estat retornada i que el govern es compromet a seguir demanant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.