Els tapissos de la Casa Aymat apropen els colors a persones cegues


  • Comparteix:

Una visita guiada al Museu del Tapís Contemporani - Casa Aymat ha servit aquest dissabte per acostar persones amb discapacitat visual als colors i l'art. Els participants han posat títol a les obres segons el que percebien pel tacte complementat amb una descripció detallada de la guia. La iniciativa forma part del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

La Casa Aymat acull el programa 'La Mirada tàctil' per adaptar l'oferta de l'equipament a visitants amb ceguesa, dificultats auditives o mobilitat reduïda.

Un dels participants que aquest dissabte ha visitat l'espai a través d'aquest programa, Pep Llop, ha explicat que les persones cegues pensen que el món de l'art és inaccessible i creu que iniciatives com aquesta poden acabar amb el tabú. Llop ha assegurat que tocant els tapissos pot arribar a entendre com són els colors.

Pep Llop

L'experiència tàctil té una relació molt directa amb els colors que s'han posat al tapís.


De la seva banda, la guia de l'activitat, Helena Minuesa, ha explicat que les persones amb discapacitat visual complementen les idees que ella tenia sobre els tapissos ja que, perceben coses que havia passat per alt.

Helena Minuesa

La informació que ens dóna el tacte nosaltres no la tenim tan desenvolupada i no li donem importància. Les dues visions es complementen.


Minuesa creu que seria profitós estendre la iniciativa 'La Mirada tàctil' a altres espais com per exemple els capitells del Museu del Monestir. De moment, el projecte ha rebut un reconeixement de l'ONCE.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.