L'Ajuntament mediarà per portar 'Pedra i Sang' a l'església del Monestir


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha ofert la mediació de l'Ajuntament entre l'associació Amics de Pedra i Sang i la parròquia de Sant Pere perquè les representacions del muntatge es puguin dur a terme a l'interior de l'església en un futur. Fortuny ha fet públic el compromís aquest dimecres en la presentació de la 15a edició de l'espectacle nadalenc, que es podrà veure a la Sala Capitular del Claustre del Monestir entre el 25 i el 28 de desembre.

L'assassinat de l'Abat Biure a mans del noble Berenguer de Saltells va tenir lloc durant la Nit de Nadal de 1350 a l'església. 'Pedra i Sang' narra aquests fets que Amics de Pedra i Sang sempre ha volgut escenificar-los a l'espai on van tenir lloc. Això mai ha estat possible per la negativa dels responsables de la Parròquia.

Enguany, les representacions continuaran a la Sala Capitular però la responsable de Cultura, Carmela Fortuny, s'ha compromès a mirar de desencallar aquesta situació i confia que en properes edicions l'escenari sigui el que va viure el fet històric.

Carmela Fortuny

Agafem deures. Poder fer el 'Pedra i Sang' on seria desitjable forma part del nostre oferiment de treball conjunt. Tenim quatre anys per treballar-ho.


Més d'un centenar de persones s'impliquen en aquesta iniciativa que, com és habitual, presenta un cor i text renovat. El muntatge és una producció de l'Ajuntament, amb un cost de 37.000 euros, interpretada per Tetrateatre i dirigida per Dolors Vilarasau, amb text de Josep Maria Jaumà.

Vilarasau ha posat sobre la taula els elements que, ha dit, expliquen la vitalitat de 'Pedra i Sang'. La història, l'escenari i la identificació que genera són les raons d'aquest èxit.

Dolors Vilarasau

Té uns elements escènics i identitaris que li donen una consistència especial que fa que portem 15 anys i tenim públic.


La 15a edició arriba amb sis representacions, més dues funcions prèvies per a la premsa i els socis de l'entitat, i una altra pels participants al Camí de Justícia, totes el 18 de desembre. Les entrades ja són a la venda, tenen un preu de 15 euros i es poden aconseguir a la Casa de Cultura o bé reservar-les a través de la pàgina de l'entitat Pedra i Sang. Una hora abans de cada representació es posaran a la venda al Museu del Monestir de Sant Cugat les entrades que quedin disponibles.

Enguany l'actor Carles Martínez farà el paper del rei Pere III el Cerimoniós.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.