Josep Maria Pou defensa davant del Teatre-Auditori la integritat de Sòcrates


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

El públic del Teatre-Auditori ha estat testimoni aquest divendres del judici i l'execució del pare del pensament occidental amb el muntatge 'Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano'. Josep Maria Pou ha donat vida al filòsof atenenc, mostrant un personatge honest i conseqüent que va ser executat pel mateix sistema democràtic que ell havia ajudat a construir. El text, signat per Mario Gas, és una profunda reflexió sobre la democràcia que ha convençut el públic.



'Vam convenir que la vida l'havíem de viure amb coherència, honestedat i justícia. Per això mateix, cal ser coherent fins el final'. Amb aquesta màxima, Sòcrates s'enfronta a una mort dictada per un tribunal malmès que l'acusa de corrupció i superstició.

El muntatge 'Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano' és una reflexió sobre l'ètica, la moral i la democràcia, que escenifica les últimes hores de vida del filòsof. L'obra, escrita i dirigida per Mario Gas, denuncia, com ho va fer Sòcrates en el seu moment, la corrupció que sovint acompanya la política. Un tema ben actual que converteix la història grega en un clàssic atemporal.

Josep Maria Pou ha donat vida a un Sòcrates complex, irònic, savi, honest i just que accepta morir per coherència. Un personatge que, com afirma l'actor, ha arribat en un moment molt 'dolç de la seva carrera'.

Josep Maria Pou

Aquest Sòcrates m'ha arribat en un moment de la meva carrera i la meva vida en el qual sóc molt feliç fent-lo dalt de l'escenari. M'identifico molt amb tot el que diu i, sobretot, de la manera com ho diu.


Pou ha pujat a l'escenari santcugatenc acompanyat de Carles Canut, Amparo Pamplona, Alberto Iglesias, Guillem Motos, Pep Molina i Ramón Pujol, en una posada en escena creada al Taller d'Escenografia de Sant Cugat.

Aquesta no és la primera vegada que Josep Maria Pou actua al Teatre-Auditori, un equipament pel qual ha confessat una gran admiració.

Josep Maria Pou

Sant Cugat és una cita molt obligada per als actors. El Teatre-Auditori té un prestigi més enllà de Sant Cugat que s'ha de reconèixer i és un punt de referència per a companyies nacionals i internacionals.


El públic ha exhaurit les entrades de la funció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.