El Ball de Gitanes batrà el rècord de participació aquest 2016 amb 264 balladors


  • Comparteix:

El Ball de Gitanesm una de les tradicions populars més arrelades de la ciutat

El Ball de Gitanesm una de les tradicions populars més arrelades de la ciutat

El Carnaval d'enguany tindrà el Ball de Gitanes més multitudinari de la història de la dansa a Sant Cugat. 264 balladors, 56 més que l'any passat, agrupats en 33 quadres, cinc més que l'anterior edició, donaran forma al ball d'enguany que se celebrarà el dissabte 6 de febrer a la una del migdia a la plaça d'Octavià, en els actes de Carnaval de la ciutat.

Més de 300 persones participaran al Ball de Gitanes d'aquest any si se sumen els balladors, els mentistes, l'organització, els Ministrers i els membres de l'organització del Carnaval. Una de les responsables de la iniciativa, Esther Madrona, creu que el boca-orella ha estat clau per aconseguir aquestes xifres.

Esther Madrona

Suposo que la clau és aconseguir que la gent gaudeixi als assajos i a la ballada. De fet, el que millor funciona és el boca-orella després d'haver ballat el dissabte de Carnaval.


Els actes de Carnaval del dissabte 6 de febrer començaran al matí amb quatre cercaviles dels balladors per tota la ciutat. Les desfilades sortiran des de diversos punts de la ciutat i es trobaran a la plaça de Pep Ventura per fer un esmorzar plegats. Des de la plaça, es farà una filera amb totes les parelles per baixar pel carrer Major i arribar a la plaça d'Octavià.

Els assajos
Els assajos, que es fan al vestíbul del Teatre-Auditori, van començar al novembre i al gener estaran orientats a repassar la dansa i resoldre dubtes.

El 25 i 27 de gener els assajos es faran al pavelló per muntar les figures més grans i l'1 i 3 de febrer es faran a la plaça d'Octavià, un d'ells amb els músics, perquè els balladors es puguin familiaritzar amb l'espai de la ballada.

Gitanetes
Els assajos de Gitanetes seran aquest dissabte, el 16 i 23 de gener d'onze a dotze del matí al vestíbul del Teatre-Auditori. El 30 de gener, l'assaig serà a la mateixa hora a la plaça d'Octavià.

Per participar-hi, els interessats es poden inscriure el mateix dia a l'assaig o bé amb un correu electrònic a gitanesstcugat@gmail.com.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.