L'ONCA fa viatjar el Teatre-Auditori al classicisme de Mozart i Beethoven


  • Comparteix:

L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) ha homenatjat aquest diumenge al Teatre-Auditori el classicisme amb un concert centrat en les figures de Mozart i Beethoven. Amb Gerard Claret com a concertino director i el pianista Daniel Ligorio, la formació del Principat ha ofert la simfonia número 40 de Mozart i el concert per a piano i orquestra número 1 de Beethoven.

Són dues de les grans obres dels dos músics clàssics. El pianista Daniel Ligorio ha destacat a Cugat.cat la relació entre els dos compositors, als quals els uneix l'estil.

Daniel Ligorio

Bàsicament és l'estil i el fet que són gairebé contemporanis. De fet, a Beethoven, quan era jove, li deien el nou Mozart.


Ligorio ha participat en la segona part com a solista i destaca les virtuts del concert de Beethoven.

Daniel Ligorio

Per mi aquest concert és un llenguatge molt fresc, molt jove, molt melòdic. És pletòric a nivell melòdic, crec que Beethoven està molt inspirat en la creativitat musical.


El concert forma part del conveni de col·laboració entre la Fundació ONCA i el teatre municipal. La producció es va estrenar a Andorra l’any passat com a inici de la temporada de concerts de l’ONCA al Principat i, uns dies després, es va interpretar a l’11è Cicle ONCA al Palau de la Música.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.