El gènere fantàstic i els films catalans se sumen als cicles de cinema de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'oferta de cinema de Sant Cugat incorpora a partir d'aquest mes un cicle de gènere fantàstic i un altre de llargmetratges catalans. Aquestes propostes s'adhereixen als cicles d'autor, clàssic, familiar i d'òpera i ballet que ja es projecten als Cinesa de Sant Cugat. El programa de gener a juliol del sis cicles s'ha donat a conèixer aquest dimarts en roda de premsa.

Cinema fantàstic
El cicle neix gràcies a l'aportació del festival Sant Cugat Fantàstic, estrenat l'estiu passat. Un dilluns al mes a les vuit del vespre, es projectarà un film i un curt d'aquest gènere, i s'oferirà una activitat paral·lela relacionada amb el llargmetratge al Cafè Auditori. Alguns dels films que s'hi podran veure són 'It follows' i 'La matança de Texas'. La primera projecció serà dilluns de la setmana que ve, amb 'L'altra frontera', d'André Cruz. Les pel·lícules es veuran en versió original subtitulada.

Un dels programadors del cicle de cinema fantàstic, Joan Ramon Armadàs, explica que amb aquesta proposta volen anar més enllà de la projecció del film.

Joan Ramon Armadàs

El que volem no és només portar la gent al cinema a veure una pel·lícula sinó complementar-ho com si fos un petit festival afegint-hi activitats cada mes.


Cinema català
La col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya permet oferir un cicle de sis pel·lícules de producció catalana que han rebut bones crítiques. Els films es projectaran un dilluns al mes a les vuit del vespre i, entre ells, hi ha 'Una pistola en cada mano', 'La plaça del Diamant' i 'L'acadèmia de les muses'. La primera pel·lícula del cicle serà 'La piel quemada', de Josep Maria Forn, el dilluns 15 de febrer.

El director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, destaca la importància de l'acord que s'ha adquirit amb els cicles de cinema de Sant Cugat.

Esteve Riambau

És un plaer trobar aquesta complicitat a Sant Cugat per posar de manifest la feina de la Filmoteca, la història del cinema català, el patrimoni que s'ha de conservar i, al mateix temps, el contacte amb el públic.


El programador del cicle de cinema clàssic, d'autor i a partir d'ara del cicle de pel·lícules de la Filmoteca, Àngel Comas, ha posat èmfasi en la necessitat de projectar cinema català.

Àngel Comas

Hem fet un cicle de cinema català perquè ens interessa veure que Catalunya també pot fer cinema interessant i comercial.


Cinema d'autor
El cicle de cinema d'autor en versió original es manté els dijous, amb sessions a les cinc de la tarda, a dos quarts de vuit del vespre i a les deu de la nit. La primera de les pel·lícules de l'oferta serà 'L'adopció', de Daniela Fejerman, aquest dijous. Altres propostes són 'Una pastelería en Tokio', 'Nightcrawler' i 'True story'.

Cinema clàssic
Les millors pel·lícules de la història del cinema continuen a la programació. Es projectaran en versió original un dilluns al mes, a les vuit del vespre. La primera serà 'Perdición', de Billy Wilder, el 25 de gener. Altres films seleccionats són 'Sabrina', del mateix Wilder, i 'Grease', amb John Travolta.

Cinema familiar
Les pel·lícules per al més petits es mantenen un diumenge al mes, al punt del migdia. Es projectaran en català i la primera d'elles serà 'L'estiu i la tardor al regne d'Escampeta', el 7 de febrer. Altres llargmetratges inclosos a la programació són 'Els Mínions' i 'Bola de Drac Z. La resurrecció de F.'.

Òpera i ballet
Els cinemes Sant Cugat inclouen a la programació projeccions d'òperes i ballets d'arreu del món. Algunes de les retransmissions es fan en directe des d'espais emblemàtics com la Royal Opera House de Londres, La Scala de Milà i l'Opera de París.

Preus i abonaments
L'abonament per al cicle de cinema d'autor val 52 euros. Les entrades per a cada film dels cicles de cinema costen quatre euros, a taquilla i internet, o tres euros si s'és menor de 25 anys.

L'entrada per presenciar una projecció d'òpera o ballet costa 22,40 euros si és un muntatge en directe i 11,20 euros si és gravat. Els espectadors d'òpera del Teatre-Auditori gaudeixen de descompte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.