El CRBMC restaura un dels vitralls de l'església del Reial Monestir de Santes Creus


  • Comparteix:

Fragment del vitrall restaurat / Foto: CRBMC

Fragment del vitrall restaurat / Foto: CRBMC

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRMBC) restaura un dels vitralls gòtics de l'església del Reial Monestir de Santes Creus. El monestir cistercenc és l'únic a Catalunya que conserva un extens conjunt de vitralls del segle XIII. La intervenció ha tingut en compte la nova disposició i l'ancoratge del vitrall al finestral amb un sistema que garanteix la futura conservació.

El monestir de Santes Creus és un dels conjunts monàstics cistercencs més grans i més ben conservats que es poden visitar a Catalunya. De fet, el seu conjunt de vitralls és un dels pocs que es conserven actualment a Europa.

Les feines de conservació i de restauració van començar l'octubre amb la retirada del vitrall del transsepte sud que es va traslladar al taller del restaurador de vitralls Jordi Bonet. L'obra es caracteritza pels vidres de colors clars i pels dibuixos que segueixen esquemes geomètrics sense figuració.

Algunes de les peces que formen el vitrall estaven fracturades i amb fragments despresos. També presentaven taques que eren producte de l'oxidació de les varetes metàl·liques de sosteniment. A més, el plom amb què s'aguanten les peces de vidre mostrava signes evidents de corrosió, i la majoria dels plafons estaven corbats, un problema molt habitual dels vitralls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.