Rosa Maria Sardà porta a Sant Cugat l'obra 'Wit', on reflexiona sobre la mort i la literatura


  • Comparteix:

La direcció del muntatge és a càrrec de Lluís Pasqual.

La direcció del muntatge és a càrrec de Lluís Pasqual.

L'actriu Rosa Maria Sardà protagonitzarà aquest vespre al Teatre Auditori l'obra 'Wit', on interpreta a una malalta terminal que passa els seus últims dies reflexionant sobre la vida, la mort i la literatura. L'espectacle, amb text de la nordamericana Margaret Edson i direcció de Lluís Pasqual, arriba a Sant Cugat avalat pel gran èxit de públic i crítica que ha obtingut durant aquesta temporada al Teatre Borràs de Barcelona.

'Wit', que en català vol dir enginy, explica la història d'una professora que ha dedicat tota la seva vida a estudiar els sonets metafísics del poeta John Donne. Quan li diagnostiquen un càncer terminal, la protagonista esgota els seus últims dies a l'habitació de l'hospital reflexionant, sense rastre de patetisme ni melancolia, sobre la malaltia, la mort i la vida. I ho fa amb humor, lucidesa i profunditat, utilitzant com a pretextes els poemes que han omplert de llum la seva vida acadèmica.

L'actriu Rosa Maria Sardà, que assegura no assemblar-se en res a la protagonista de l'obra, reconeix que la clau de l'èxit de 'Wit' es troba en el fet que el tema és universal.

Rosa Maria Sardà

Tots vivim d'esquenes a la mort, però tots l'hem d'afrontar. Aquí rau l'èxit de l'obra.


Sardà, que retorna als escenaris després de set anys allunyada del teatre, porta sobre les seves espatlles el pes dramàtic de l'obra, i ho fa amb la seva habitual fermesa interpretativa. L'obra aborda de forma valenta temes que encara són tabús a la nostra societat, com el dret a morir dignament i l'ètica científica. Tot plegat, però, sense treure conclusions ni pretendre adoptar una postura dogmàtica. Rosa Maria Sardà.

Rosa Maria Sardà

En el teatre, cadascú ha de ser lliure d'escollir el que vol sentir o pensar. L'obra convida a reflexionar, però no obliga ningú a res.


El repartiment de 'Wit', la primera incursió en el teatre de la productora del cineasta Fernando Trueba, es completa amb els actors Fernando Guillén, Teresa Lozano, Mercè Pons i Pau Miró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.