L'esperit d'Esperança Dinamita i del cabaret barceloní reviu al Teatre-Auditori amb Le Croupier


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori s'ha convertit aquest dilluns en el reflex del cabaret barceloní de principis del segle XX, un espai on les cançons ja abordaven el feminisme, l'homosexualitat i el catalanisme, entre altres temes. La banda Le Croupier s'ha aproximat a través d'un tribut a la vedet Esperança Dinamita en un espectacle amb la col·laboració de les actrius Aina Sánchez i Mont Plans que ha donat el tret de sortida a la temporada de febrer a maig de l'equipament municipal.

'Le Croupier: Esperança Dinamita' és un muntatge que combina 'cuplets', passos dobles, charlestons i havaneres amb teatre i peces d'un documental que repassa la sinuosa trajectòria d'aquesta vedet, la fama de la qual va transcendir arreu del món en aquella època. Tot i recuperar el context històric del món de la faràndula al Paral·lel entre els any 10 i 30, l'espectacle vol reivindicar la modernitat dels temes que s'abordaven als teatre i als salons, com ha explicat a Cugat.cat el vocalista de Le Croupier, Carles Cors.

Carles Cors

De l'Esperança podem aprendre que va ser una artista que va marcar un abans i un després. A més, volem destacar el context. Les cançons parlen de temes com el feminisme, l'homosexualitat i el catalisme, que a l'època eren d'una modernitat exhuberant.


Tot i que es basa en la recuperació dels entramats d'un moment cultural i socialment intens com va ser l'inici del segle XX, la proposta té al seu favor la bona sintonia entre les actrius i els músics. Ho han destacat Aina Sánchez i Mont Plans.

Aina Sanchez / Mont Plans

Estic molt contenta amb tots els músics i amb treballar amb una gran com és la Mont. / Això ho diu tothom, però és veritat que hi ha un llaç entre nosaltres i ens ho passem molt bé. Això fa que la gent també s'ho passi bé.


L'entrada per a l'espectacle ha estat gratuïta per posar en valor l'inici de la temporada del Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.