Les nominades als Oscars 'El renacido' i 'Carol', aquest divendres a la gran pantalla


  • Comparteix:

Leonardo DiCaprio protagonitza 'El renacido' d'Iñárritu / Foto: un moment del film

Leonardo DiCaprio protagonitza 'El renacido' d'Iñárritu / Foto: un moment del film

La cartellera santcugatenca presenta aquest divendres dues estrenes. Amb 12 nominacions als Oscars, incloent millor pel·lícula, director i actor, 'El renacido' d'Alejandro González Iñárritu arriba a la gran pantalla de Yelmo i Cinesa. Yelmo també projectarà 'Carol', que opta a sis estatuetes amb Cate Blanchett nominada a millor actriu i Rooney Mara, a millor actriu de repartiment.

ESCOLTA-HO

'El renacido'
La pel·lícula està basada en el personatge històric de Hugh Glass, que va inspirar Michael Punke per escriure la novel·la 'The Revenant: A Novel of Revenge'. Dirigida pel guanyador d'un Oscar Alejandro González Iñárritu (Birdman) i protagonitzada pel nominat a un Oscar com a millor actor Leonardo DiCaprio i Tom Hardy, el film situa la història a la dècada de 1820.

A l'Amèrica salvatge, l'explorador Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) participa amb el seu fill Hawk a una expedició de paranyers que recol·lecten pells. Glass resulta greument ferit per un atac d'un ós i és abandonat a la seva sort per un membre del seu equip, John Fitzgerald (Tom Hardy). Impulsat per la seva força de voluntat, Glass s'enfrontarà a un territori hostil, a un hivern brutal i a la guerra constant entre les tribus de natius americans, en la recerca implacable per aconseguir venjar-se.

La pel·lícula està nominada a nombrosos guardons. Destaquen les 12 nominacions als Oscars, les vuit als BAFTA i les cinc nominacions als Satellite Awards. Als Globus d'Or va guanyar en les categories de millor pel·lícula de drama, director i actor per a Leonardo DiCaprio.

El film es podrà veure a Cinesa en versió original subtitulada i doblada, i a les sales de Yelmo doblada al castellà.



'Carol'
Basada en una novel·la de Patricia Highsmith, 'Carol' és l'últim film del cineasta Todd Haynes i les actrius Cate Blanchett i Rooney Mara. Al Nova York dels anys 50 Therese Belivet (Rooney Mara) és una jove dependenta d'una botiga de Manhattan que somia amb una vida millor quan un dia coneix Carol Aird (Cate Blanchett), una dona elegant i sofisticada que es troba atrapada en un matrimoni infeliç. Entre elles sorgeix una connexió immediata que s'anirà fent més intensa i profunda per canviar les seves vides per sempre.

El film no ha aconseguit cap dels cinc guardons als quals optava als Globus d'Or. Ara opta a sis estatuetes als Oscars, nou als Premis BAFTA incloent millor pel·lícula, cinc als Satellite Awards i nou als Critics Choice Awards, entre altres.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.